ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Διαδικτυακή ημερίδα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Το εμβόλιο κατά του Κορωναϊού».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τα μέλη του, με καλεσμένους έγκριτους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Την ενημερωτική ημερίδα προλόγισαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιος Κονταδάκης και η κα Ρεβέκκα Πιτσίκα επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ. Το συντονισμό έκανε η κα Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια του Μητρώου Στελεχών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης επ.Καθηγητής Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Β´ Πανεπιστημιακή Κλινική στο ΑΤΤΙΚΟΝ, εξήγησε τον πολύ σημαντικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή και την υγεία μας, και κατ´επέκταση και του εμβολίου κατά του COVID-19. Αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα παρενέργειες, οι οποίες κυρίως αλλεργικές αλλά αντιμετωπίσιμες. Τόνισε επίσης την μεγάλη σημασία του εμβολιασμού καθώς το 70-80% του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να συζητήσουμε για ανοσία.

Η κα Μαρία Γαζούλη Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στο ΕΚΠΑ, εξήγησε γιατί υπάρχουν στην αγορά τα συγκεκριμένα εμβόλια, όπως και γιατί κρίνονται ως απολύτως ασφαλή. Ενημέρωσε επίσης για τη διαφορετικότητα της σύνθεσης των εμβολίων και τόνισε την πολύ μεγάλη ωφέλεια από τον μαζικό εμβολιασμό.

Ο κ. Ανδρέας Μαζαράκης, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο ΓΝ Άγιος Ανδρέας, απάντησε σε πολλές απορίες των συμμετεχόντων, όπως για το σύντομο χρονικό διάστημα κατασκευής του εμβολίου, γιατί πρέπει να εμβολιαστούνε όλοι, και πότε θα μπορούμε να μιλούμε με ασφάλεια για ανοσία.

Η εκδήλωση έκλεισε θέτοντας οι συμμετέχοντες σειρά ερωτημάτων προς τους ομιλητές, οι οποίες και απαντήθηκαν στο σύνολο τους. Αντίστοιχες διαδικτυακές ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών πρόκειται να υλοποιηθούν και μέσα στο 2021 με καλεσμένους κορυφαίους επιστήμονες, πολιτικές και ειδικούς στη κάθε θεματική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button