ΠροτεινόμεναΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Δια χειρός του Αγρινιώτη ζωγράφου Δημήτρη Κρέτση, η φετινή αφίσα των Γιορτών Εξόδου

Η αφίσα των φετινών Εορτών Εξόδου είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα που φιλοτέχνησε και δώρισε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ο ζωγράφος Δημήτρης Κρέτσης.

Στον πίνακα απεικονίζεται ο Αρχηγός της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας κατά την στιγμή της Ηρωικής Εξόδου.


Ο Δημήτρης Κρέτσης, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972. Κατάγεται απο το Κεφαλόβρυσο και το Αγγελόκαστρο, Το 1992 φοίτησε στο τμήμα Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών. Το 1996 εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2004 παρακολούθησε μαθήματα Σχεδίου Ανατομίας και Νωπογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης (Facultad de Bellas Artes Universitad Complutense de Madrid). Με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου, Πάνο Χαραλάμπους, Δημήτρη Σακελλίωνα, Ζαχαρία Αρβανίτη και Άγγελο Αντωνόπουλο, αποφοίτησε με άριστα το 2011.

Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, έχει υλοποιήσει αρκετές δράσεις και έχει παρουσιάσει έξι ατομικές εκθέσεις ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργα του Δημήτρη Κρέτση, βρίσκονται επίσης στη Βουλή των Ελλήνων, στη Δημοτική πινακοθήκη του Δήμου Αγρινίου, στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας και στο Μουσείο Ν. Μπελογιαννη.

Μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Μπάμπη, κάνουν έργα σε μεγάλες επιφάνειες σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Ξεκίνησαν την πορεία τους σε δημόσιους χώρους και σε καφέ της πόλης του Αγρινίου. Οι μεγάλες τοιχογραφίες τους ξεκίνησαν απο το 2011 στο κέντρο της Αθήνας με πιο χαρακτηριστικές τα χέρια στην Πειραιώς και το no signal στην Κριεζώτου. Σχετικά πρόσφατα τα τρία αδέλφια μετέφεραν το έργο του Μάνου Κτενιαδάκη «Η γυναίκα της γνώσης» απο τις διαστάσεις μιας κόλλας Α4 σε τοίχο ύψους 18 μέτρων , στην πόλη της Κοζάνης:

Τοιχογραφίες και έργα τους βρίσκονται ακόμη σε ιδιωτικές συλλογές σε δημόσια κτίρια και σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button