ΑγρότεςΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δεύτερη πρόσκληση για βιολογική κτηνοτροφία για κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών στην Αιτωλοακαρνανία

Τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη αλλά και τον προκάτοχό του Ευάγγελο Αποστόλου, ευχαρίστησε δημόσια η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου για την ανταπόκρισή τους στην ανάγκη έκδοσης δεύτερης πρόσκλησης για την βιολογική κτηνοτροφία, για κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών, που κρίθηκαν επιλαχόντες του μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για την έκδοση δεύτερης πρόσκλησης και αναμένεται, αφού λυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η έκδοσή της, τις επόμενες μέρες.


Πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί κτηνοτρόφοι ορεινών περιοχών του νομού μας, και όχι μόνο, που τηρούσαν τον κανονισμό περί βιολογικού τρόπου παραγωγής πάνω από πέντε και έξι χρόνια, είχαν κριθεί ως επιλαχόντες, του μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020. Σε αυτές τις περιοχές όμως, παρότι δεν παράγουν βιολογικές ζωοτροφές (λόγω γεωμορφολογίας – ορεινά- δεν υπάρχουν πολλές εκτάσεις βοσκήσιμες κ.λπ.) τα προηγούμενα χρόνια παράγονταν σχεδόν αποκλειστικά βιολογικό κρέας.
Έτσι, η έκδοση δεύτερης πρόσκλησης αναμένεται να ενισχύει τις προσπάθειες για την συνέχιση της ποιοτικής βιολογικής παραγωγής και στα ορεινά του νομού μας.

Η κυρία Τριαντάφυλλου, εν όψει της θετικής αυτής εξέλιξης για την βιολογική κτηνοτροφία, ανέφερε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποδεικνύει με πράξεις, πως συνεχίζει ακούραστα να αναζητά λύσεις που ενισχύουν την θέληση των κτηνοτρόφων να μείνουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν για την περιφερειακή ανασυγκρότησης της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή αλλά και την προηγούμενη ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. για την ανταπόκρισή της και την αταλάντευτη επιμονή της».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button