Γεγονότα

Δεσμεύσεις Μ. Χρυσοχοϊδη για ολοκλήρωση της Ιόνιας το 2015

po-xrysoxoidis-ionia1

Ανακοινώσεις για το έργο της Ιόνιας Οδού έκανε σήμερα το πρωί από τα Γιάννενα – λίγο πριν την επίσκεψη του στην Πάτρα- ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο της Πέρδικας κοντά στα Γιάννενα.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Ιόνια Οδός σε όλο το μήκος της θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

Πρόκειται για δέσμευση που απορρέει από τις συμβάσεις των παραχωρησιούχων αλλά αποτελεί και κορυφαία πολιτική επιλογή, καθώς θεωρητικά οι οδικοί άξονες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και τον περιορισμό της ύφεσης, όπως αναφέρει το epiruspost. Ο κ. Χρυσοχοίδης, προήδρευσε σε σύσκεψη που μετείχαν όλες οι τοπικές αρχές και φορείς της Ηπείρου και συζήτησε ένα προς ένα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε όλα τα έργα της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός βρίσκεται κοντά στο Αγρίνιο στο εργοτάξιο δίπλα από το εργοστάσιο της Knauf όπου και συμμετέχει μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα σε σύσκεψη για τα έργα.

po-xrysoxoidis-ionia2

Αναφερόμενος ο Υπουργός, στην Ιόνια Οδό, που αποτελούσε το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

Το μήκος του οδικού άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα φτάνει στα διακόσια χιλιόμετρα και το κόστος κατασκευής το ένα δις.

Σήμερα απασχολούνται στην κατασκευή του δεκάδες εταιρίες και 1.700 εργαζόμενοι, ενώ έξι μήνες μετά την επανεκκίνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξή του.

«Κατασκευάζουμε ένα δρόμο υπερσύγχρονο. Έναν δρόμο που ήταν αίτημα δεκαετιών. Οι δρόμοι ενώνουν δυνάμεις, παράγουν ανάπτυξη, συνδέουν τις περιοχές, συνδέουν τους ανθρώπους. Είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη και ευημερία» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοίδης ο οποίος ζήτησε από όλους περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια.

«Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο. Δεν σηκώνει αναβολές. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ιδιώτες, ΔΕΗ, Αρχαιολογία, δημόσιο, υπηρεσίες. Πρέπει να εργαστούμε όλοι για να προάγουμε την κατασκευή των έργων», υπογράμμισε ο Υπουργός.

patrastimes.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button