Pressαρίσματα

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι»…

anaptyxiako-synedrio-politikoi-kosmos«Ελπίζω να πάμε μαζί για εγκαίνια το 2020, εγώ εδώ  θα ΄μαι…» είπε στον Κατσιφάρα ο Τσίπρας! «Είμαι και γω μηχανικός, δήμαρχε Αγρινίου»…

Πριν λίγες ώρες ακούσαμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα. Ζεστές- ζεστές σας τις έχουμε γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Πριν να τα βάλουμε κάτω, τι είχαμε πάρει από τους υπουργούς. Όχι πολλά εδώ προς Αιτωλοακαρνανία.


Κάτσε να τα βάλουμε κάτω. Πήραμε την Ελιά Καλαμών, πήραμε την υπόσχεση ότι θα πέσουν λεφτά στο Ξενία της Ναυπάκτου, μας είπαν ότι θα μας δώκουνε λεπτά(άστο έτσι καλό είναι)για να έχουμε κι εμείς φυσικό αέριο, πήραμε… τι άλλο; Α, όπου γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες –κάπου εδώ τριγύρω δηλαδή-θα παίρνουν και οι Περιφέρειες ένα 5%… Τι άλλο; Κάτσε να δούμε: κάτι Αμερικάνοι φονιάδες των λαών , λέει, θα έρθουν να πάρουν το Πλατυγιάλι μη με ρωτάτε ακριβώς για ποιο πράγμα, κάτι θα το κάνουν.

Κάτι φωτοβολταϊκά, κάτι αιολικά πάρκα, ενθάρρυνση να γίνουμε συμπαραγωγοί και τοπικές επιχειρήσεις, όρεξη να έχετε να κάνετε… ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις.

Πάμε τώρα σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μέσα στη πενταετία 2019-23 θα καλύψουν με φυσικό αέριο Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο και… και τι άλλο; LNG έτσι; Υγρό αέριο… Α, θα φτιάξουμε και μια Επιθεώρηση Εργασίας να υπάρχει στο Μεσολόγγι, μιας και τους χάνει τους φαντάρους.

Από Παιδεία μάλλον τα μπλέξαμε τα μπούτια μας. Το Μεσολόγγι δεν τρελάθηκε καθόλου, γιατί ήθελε αυτόνομο ίδρυμα και ό, τι να ‘ναι ίδρυμα. Το Αγρίνιο ήθελε να δει ένα ίδρυμα να μην εξαρτάται από την Πάτρα. Τελικά θα δουν και οι δύο από δύο τμήματα μιας σχολής που θα είναι στο Αγρίνιο Γεωπονική και στο Μεσολόγγι θα είναι Θαλάσσια! Και βουνό και θάλασσα δηλαδή, φίλες και φίλοι. Ο Πολιτισμός θα πάει από κει, στην Ηλεία!
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αντίθετα, έσκασε και μια εξαγγελία  για μια τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα. Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα, μερικοί δικηγόροι ακόμη χρειάζονται στην χώρα. Έχουμε μόνο 15πλάσιο ποσοστό δικηγόρων από την υπόλοιπη Ευρώπη!

(Κάτι ωραίες υπόγειες διελεύσεις τρένου από Άγιο Διονύσιο μέχρι έναν άλλο Άγιο και ένα ωραιότατο τραμ για τις δυτικές συνοικίες της Πάτρας, αν σας ενδιαφέρει το παραλιακό μέτωπο της απέκει πόλης…)

Εφόσον μιλήσαμε για έργα ήταν αδύνατον ο Αλέξης Τσίπρας να μην θυμηθεί τι έχει σπουδάσει(τι έχει δουλέψει είναι άλλο θέμα). «Κι εγώ μηχανικός είμαι, δήμαρχε όπως και συ έτσι δεν είναι;», είπε. Και ποιον εννοούσε; Μα φυσικά τον δήμαρχο του Αγρινίου που ήταν μάλλον ο πιο γνωστός μηχανικός στην αίθουσα!

Όπως δεν ήταν λογικό να μην θυμηθεί και ότι έρχονται εκλογές. Εκεί θυμήθηκε τον Κατσιφάρα. Κάποιο από τα έργα θα το εγκαινιάσει κάποιος πρωθυπουργός το 2020, λοιπόν. Ε, εκεί ο πρωθυπουργός είπε το ωραίο προς τον Κατσιφάρα: «Ελπίζω να πάμε μαζί να το εγκαινιάσουμε, εγώ εκεί θα είμαι, ελπίζω να είσαι και συ»! Και κάπου εκεί ησυχάσαμε όλοι. Όλα πάνε κατ’ ευχήν!

Υ.Γ. Το ξεκαθάρισε: στην Πάτρα θα ανήκουν όλα τα τμήματα η έδρες θα είναι Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργο, Αμαλιάδα. Περαστικά. «Για την Παιδεία μου έθεσε τόσα αιτήματα ο Περιφερειάρχης που το μόνο που δεν μου έθεσε ήταν το αίτημα για σοσιαλισμό στην Ελλάδα», είπε ο Αλ. Τσίπρας! Καταλάβατε, έτσι; Πάμε για σοβιετοποίηση στα ιδρύματα… Κι άλλη; Κι άλλη.

η συντακτική ταξική(από το τάξιμο) μονάδα

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button