ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Δεν ξεχάστηκε η προσφορά του Καστανίδη για το Εφετείο στο Αγρίνιο

Το γεγονός ότι ο Χάρης Καστανίδης, ως υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, έλαβε και υλοποίησε την απόφαση για την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, δεν ξεχάστηκε, τουλάχιστον απο τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Ανδρέα Ζώη.

Η ίδρυση του Εφετείου, αποτελούσε μια «καυτή πατάτα» για δεκαετίες, αν και ήταν πάγιο αίτημα των πολίτων και του νομικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας. Όμως το γεγονός ότι Μεσολόγγι και Αγρίνιο «έριζαν» για την έδρα , ήταν η τροχοπέδη που για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε την υλοποίηση αυτού του αιτήματος.


Μέχρι που ήρθε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης ως υπουργός και έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό», προκαλώντας ανακούφιση στο Αγρίνιο αλλά και σφοδρές αντιδράσεις στο Μεσολόγγι, όπου είχαν γίνει κινητοποιήσεις.

Ο Χάρης Καστανίδης μάλιστα, λίγο μετά την απόφαση του, έκανε επίσκεψη στην περιοχή και δέχθηκε μάλιστα λεκτικές επιθέσεις στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, στο Μεσολόγγι. Όμως, δεν πτοήθηκε και αντιμετώπισε τις επιθέσεις με ψυχραιμία.

Αυτή τη στάση αναγνώρισε σήμερα ο Ανδρέας Ζώης που εκείνη την περίοδο, έδινε τις δικές του «μάχες» για το Εφετείο στο Αγρίνιο, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης. Έτσι, είχε θερμή χειραψία μαζί του, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο κ. Καστανιδης βρέθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Βέβαια, εκείνη την περίοδο της διεκδίκησης και της αντιπαράθεσης, που διήρκησαν χρόνια, δεν θα πρέπει να ξεχαστεί και η καθοριστκή συνεισφορά των πρώην προέδρων του Συλλόγου: Του Λεωνίδα Υφαντή και του αείμνηστου Πάνου Νικολόπουλου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button