Δυτική Ελλάδα

Δεν θέλουν την μετονομασία της Ιόνιας Οδού σε "οδός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού"

epi-ionia-odos1Πλησιάζουν ήδη τις 5000 οι υπογραφές που έχουν  συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά από πολίτες που διαφωνούν κάθετα με την πρωτοβουλία ονοματοδοσίας της Ιόνιας οδού σε “οδό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού”. Να θυμίσουμε πως στην πρωτοβουλία αυτή έχουν πρωτοστατήσει φορείς που έχουν σχέση με την Εκκλησία αλλά και θεσμικοί φορείς, όπως ο Δήμος Θέρμου κλπ

Στο σημείωμα που συνοδεύει την πρωτοβουλία κατά της ονοματοδοσίας γίνεται λόγος για “θεοκρατία που ζει και βασιλεύει” στη χώρα, καλώντας την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις της Εκκλησίας.

Γράφεται συγκεκριμένα:
“Η θεοκρατία ζει και βασιλεύει στην καταταλαιπωρημένη χώρα μας. Στις 10 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός». Της συνάντησης είχε προηγηθεί επιστολή από τον Σύνδεσμο με θέμα, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: παράλληλη ονομασία σε: «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ». Παραδόθηκε φάκελος με την επιστολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου που τόνισε αρκετά σημεία στον κ. Παυλόπουλο, όπως:
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας ζητάμε να ενισχύσετε τον αγώνα μας προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ιόνια Οδός που η ολοκλήρωσή της τελειώνει το έτος 2017, να λάβει παράλληλα και το όνομα του Αγίου και Προστάτη της Δυτικής Ελλάδας, Κοσμά του Αιτωλού.»

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μη διανοηθείτε να υποκύψετε στις όποιες πιέσεις δεχτείτε από την εκκλησία, δίνοντας σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της χώρας το όνομα ενός ανθρώπου που έχει δηλώσει: «από τους διαβασμένους θα σας έρθει το κακό», «είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο», «σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος» «έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί», «εδιάβασα πολλά και διάφορα βιβλία και περί Εβραίων και περί Ελλήνων και περί άλλων ασεβών» κ.α
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αρκετές υποχωρήσεις έχουν ήδη γίνει, τη στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση θα πρεπε να έχει προχωρήσει ΤΑΧΙΣΤΑ τις διαδικασίες για το Διαχωρισμό Κράτους‐Εκκλησίας, ένα ‐πάνω από όλα‐ ζήτημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την καταταλαιπωρημένη κοινωνία μας.Θα μας βρείτε μπροστά σας.

ΚΕΠΕΚ (Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους)

Η συγκέντρωση των υπογραφών ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button