Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δεν τα κατάφερε νεαρό ζαρκάδι που βρέθηκε στο Πατιόπουλο Βάλτου (φωτο)

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε χθες Πέμπτη 8 Ιουλίου για την διάσωση ενός νεαρού ζαρκαδιού, που βρέθηκε στο Πατιόπουλο του ορεινού Βάλτου.

Για την διάσωση του κλήθηκαν στην περιοχή διασώστες του “Αρκτούρου”, που έφτασαν απο την Φλώρινα. Δυστυχώς το άτυχο ζώο δεν κατάφερε να επιβιώσει, αφού εξέπνευσε κατά την μεταφορά του.

Την όλη επιχείρηση περιέγραψε ο διασώστης άγριων ζώων και συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκας, που επίσης βρέθηκε στο σημείο:

«Χθες 08/07 ενημερώθηκα πως βρέθηκε ένα Ζαρκάδι στο χωριό Πατιόπουλο Αμφιλοχίας το οποίο σε πρώτη όψη απ’οτι μας είπαν φαινόταν ταλαιπωρημένο σαν να το είχε κυνηγήσει κάτι. Ο άνθρωπος που το εντόπισε στην μέση του δρόμου ( Φώτης) ντόπιος άνθρωπος με ευαισθησία κατάλαβε ότι το ζώο είχε πρόβλημα και το συμμάζεψε στο σπίτι του με την βοήθεια της οικογένειας του. Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον Αρκτούρο από την πρώτη στιγμή για να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να μην στρεσσαριστεί το ζώο που γενικά είναι δύσκολα ζώα γιατί στρεσσάρονται εύκολα.

Σπεύσαμε στο σημείο μαζί με την συμβολή του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, για να δούμε ότι το ζώο φαινόταν σε καλή κατάσταση αλλά σαφώς στρεσσαρισμένο. Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν το ζώο χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, που ίσως όμως τελικά είναι το πιο πιθανό. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν καθιστούσαν δυνατή την μεταφορά του ζώου σε κάποιο κλειστό χώρο ώστε να είναι πιο ήρεμο μέχρι να φτάσει η ομάδα του Αρκτούρου τα οποία παιδιά ξεκίνησαν από την Φλώρινα για να φτάσουν έως εμάς εδώ στον ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας !

Όταν έφτασε ο Αρκτούρος έγινε ένα τσεκάρισμα στο ζώο εκ πρώτης όψεως να δούμε τι μπορεί να έχει. Το ζώο έφερε γδαρσίματα στο κορμί του επιφανειακού χαρακτήρα και είχε κάποιου είδους οίδημα στην περιοχή του αριστερού ματιού. Το ζώο γενικά δεν φαινόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες υπό την επίβλεψη κτηνιάτρου συνεργάτη του Αρκτούρου για τις ανάγκες του ζώου. Το ζώο ναρκώθηκε για να ταξιδέψει άνετα και μεταφέρθηκε στο όχημα του Αρκτούρου. Δυστυχώς παρόλο την όλη προσπάθεια και συντονισμό το ζώο δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στην διαδρομή…

Κύριος λόγος ο συνήθης ύποπτος τέτοιων καταστάσεων που έχουμε βιώσει και στο παρελθόν με τέτοια ζώα, το έντονο στρες, που τελικά μπορεί να σκοτώσει αυτά τα ζώα, τα οποία αγχώνονται τόσο πολύ σε τέτοια κατάσταση και δεν δέχονται ανθρώπινη παρουσία δίπλα τους, καταλήγοντας αρκετές φορές από υπερβολικό άγχος……..Η προσπάθεια συνεχίζεται ας φανταστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι προσπαθήσαμε το καλύτερο για το ζώο και όπως λέει και μια ρήση : ΄΄Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις΄΄….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button