Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Δεν συμφώνησαν Αυγενάκης κι ΕΠΟ για το μητρώο της ΓΓΑ – Αγωνία για σωματεία και ΕΠΣ

Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν -κυρίως στην ΕΠΟ- για λύση του «προβλήματος» με το μητρώο της ΓΓΑ, στη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού με ΕΠΟ, FIFA και UEFA δεν επήλθε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές επέμειναν στις αρχικές τους θέσεις. Ο Αυγενάκης ότι όλα τα σωματεία πρέπει να εγγραφούν στο Μητρώο και τα υπόλοιπα να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Δηλαδή απαγόρευση συμμετοχής στα εραστιτεχνικά πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου.


Η πλευρά του ποδοσφαίρου υποστήριξε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει αθλητικές ποινές. Δηλαδή να αποκλείει τα σωματεία από τα πρωταθλήματα. Ήτοι να αποφασίζει το υφυπουργείο αθλητισμού ποιες ομάδες θα αγωνίζονται και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές συνελεύσεις των ΕΠΣ.

Το χάσμα δεν γεφυρώθηκε. Η παράταση που έχει δοθεί από τον Αυγενάκη για εγγραφή στο μητρώο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρείται ωστόσο ότι θα δοθεί νέα μικρή παράταση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, με την αγωνία να παραμένει στις ΕΠΣ και στα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Η ενημέρωση από ΕΠΟ και υφυπουργείο αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

«Πολύωρη, διεξοδική και παραγωγική συζήτηση είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, Χάιντι Μπέχα, Λούκα Νικόλα, Μάριο Γεωργίου, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον εκτελούντα χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου, Ιάκωβο Φιλιππούση, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την εγγραφή τους σ’ αυτό. Η συζήτηση σε επίπεδο στελεχών του Υφυπουργείου και της ΕΠΟ θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα».

soccerplus.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button