Αυτοδιοίκηση

Δεν πέρασε η άδεια του πολυκαταστήματος H&M από το Δημ. Συμβούλιο Αγρινίου

po-dimotiko-symvoulio-agriniou-22-2-2017 (3)Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε η έκδοση άδειας για το  μεγάλο πολυκατάστημα Η & Μ εντός των ορίων του δήμου Αγρινίου από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε ότι αφορά την παρέμβαση που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για τον σχεδόν 1500 τ.μ. χώρο που πρόκειται να διατεθεί για το συγκεκριμένο πολυκατάστημα, ο πρόεδρος του ΕΣΑ, κ. Μπεσίνης, έκανε λόγο για πρακτικές που εξοντώνουν τους μικρούς επιχειρηματίες στην επαρχία για να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης ότι ο δήμος κατανοεί τους εμπόρους της πόλης, αλλά δεσμεύεται από αποφάσεις και άδειες που εκδίδουν υπερκείμενες αρχές.

Τον λόγο πήρε και εκπρόσωπος της εταιρίας λέγοντας ότι τηρούνται όλοι οι νόμιμοι όροι, ενώ τα ίδια πολυκαταστήματα σε άλλες πόλεις έχουν ανοίξει σε χώρους με πολλαπλάσια τετραγωνικά. «Δεν υπάρχει πλέον γνωμοδότηση Εμπορικού Συλλόγου και θα καταπέσει αν υπάρξει αρνητική στάση», εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας. Για το θέμα μίλησαν και οι Κ. Τραπεζιώτης, Μερμίγκης, Αντωνάκος και Παπανικολάου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τέτοια πολυκαταστήματα στα όρια της πόλης λόγω των προβλημάτων που δημιουργούν στα μικροεπιχειρηματίες.

Τελικά το κατάστημα δεν υπερψηφίστηκε να πάρει την άδεια-κατά πλειοψηφία και με πολλές διαφοροποιήσεις από τη δημοτική πλειοψηφία- αλλά σημειώθηκε ότι νομικά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ο δήμος, όπως επανέλαβε στη δευτερολογία του ο κ. Μελιάδης, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να απολογηθεί ο δήμος για την νομοθεσία και πως τελικά η επιχείρηση θα πάρει άδεια

Η τοποθέτηση στα social media του προέδρου του Δ.Σ. Βασίλη Φωτάκη σχετικά με το αίτημα της εταιρείας H&M που εισήχθη στο Δημ. Συμβούλιο:
“Ήμουν στους ελαχίστους που στήριξαν την εισήγηση, αλλά στην ουσία το δικαίωμα σε μια εταιρεία να επενδύει αυτοβούλως σε μια αγορά (σαφώς με κανόνες) που για την ίδια παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Την βιωσιμότητα σε μια επιχείρηση, πόσο δε την αδειοδότηση, δεν μπορεί να την ορίζει-κωλύει η πρόθεση κανενός αντιτιθέμενου προς αυτό. Αυτό ορίζεται από τον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς και είναι αναχρονιστικό να χρειάζεται να αποφαίνεται μια Δημοτική Αρχή για το εάν κάποιος θα επενδύσει ή το μέγεθος της επένδυσης που θα προβεί.
Η απάντηση στα λουκέτα και στην ανεργία είναι απλά οι επενδύσεις και η προσφορά εργασίας.
Τα καταστήματα της περιοχής και ο εμπορικός σύλλογος άλλωστε μόνο οφέλη μπορεί να εχουν από την διεύρυνση μιας αγοράς που συνεχώς συρρικνώνεται παρά το όποιο φοβικό σύνδρομο.
Τα λάθη του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας και οι αγκυλώσεις μας ως χώρα και ως πρόσωπα έναντι του οποιουδήποτε αξιώνει δικαίωμα επενδυτή (μικρού ή μεγάλου) δεν μπορεί να στερεί από την αγορά το δικαίωμα να ρυθμίζεται και να λειτουργεί με όρους οικονομίας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close