Γεγονότα

Δεν φεύγουν τα Πετζετέλ από το Αγρίνιο

Παραμένουν στο Αγρίνιο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ ενώ δεν πρόκειται να κλείσουν πυροσβεστικοί σταθμοι στην Αιτωλ/νία. Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του αρχηγού του Π.Σ. κ. Γεωργακόπουλου με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη

Τη θωράκιση ,τους νέους σχεδιασμούς  για την καταστολή και για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και τη διατήρηση των υπαρχόντων Πυροσβεστικών δυνάμεων  στο νομό Αιτωλοακαρνανίας συζήτησαν σε  συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης και ο  Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήρης  Γεωργακόπουλος.

Ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός ενημερώθηκε από τον κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο ότι τα αεροσκάφη Πετζετέλ θα παραμείνουν στην βάση  του Αγρινίου, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε  τη διαβεβαίωση του Αρχηγού ότι η αναδιάρθρωση που πραγματοποιείται στην Πυροσβεστική με κλείσιμο και συγχωνεύσεις σταθμών  δεν θα επεκταθεί και στην Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα στο συγκεκριμένο νομό της Δυτικής Ελλάδας οι δυνάμεις θα αυξηθούν.
Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα υλοποιήθηκε η δημιουργία δύο εθελοντικών κλιμακίων στα οποία εκτός από  πολίτες θα συμμετέχουν και έμπειροι πυροσβέστες. Τα κλιμάκια θα εδρεύουν σε Παραβόλα και Γαβαλού αντιστοίχως, ενώ θα είναι επανδρωμένα από 15 εθελοντές και 4 μόνιμούς πυροσβέστες το καθένα.  Το Πυροσβεστικό Σώμα θα χορηγήσει τέσσερα οχήματα στις νέες μονάδες έτσι ώστε να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς.
Στα σκαριά όμως βρίσκεται και η δημιουργία ενός νέου κλιμακίου με μόνιμο προσωπικό  το οποίο θα βρίσκεται στον Αστακό και αποτελούσε πάγια απαίτηση των κατοίκων της περιοχής. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Γεωργακόπουλος που έλκει την καταγωγή του από τη Γαβαλού Μακρυνείας σχεδιάζει το επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφτεί την Αιτωλοακαρνανία και να συζητήσει με αρμόδιους φορείς τυχόν ελλείψεις η επιπλέον μέτρα πυροπροστασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button