Γεγονότα

Δεν είναι εμπόδιο το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε δυο περιπτώσεις αποφοίτων Περιφερειακών Πανεπιστήμιων (η πρώτη από το “Δυτικής Ελλάδας”), σαν απάντηση στα όσα υποστηρίζονται ότι μόνο ένα “μεγάλο” πανεπιστήμιο μπορεί να δώσει προοπτικές

Τα παρακάτω κείμενα προωθεί στον τοπικό τύπο η Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας:


“Προς αποφυγή της πλάνης αρκετών φοιτητών και γονέων που δικαιολογημένα πιστεύουν ότι μόνο τα πτυχία από Πανεπιστήμια με μεγάλα ονόματα έχουν αντίκρισμα αφού αυτό τους μεταδίδουν κάποιοι που θεωρούνται ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω στον τομέα αυτό θα θέλαμε να παραθέσουμε τα εξής:

Σε απάντηση των αμφισβητήσεων και της απαξίωσης των δυνατοτήτων των Τμημάτων που απαρτίζουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, οι απόφοιτοί μας μέσα από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τις διακρίσεις τους, τοποθετούνται ως προς το επίπεδο σπουδών και τα εφόδια που αποκόμισαν ως φοιτητές στο Αγρίνιο.

Ένας εξ αυτών, ο Μανώλης Γενειατάκης, απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων  έστειλε την παρακάτω επιστολή στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα μας και αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα  του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Βρυξέλες 03/Απριλίου/2013

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι ως διευθυντής ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Εταιριών Παραγωγής Προσθετικών Υλών στις ζωοτροφές FAMI-QS (μέλος της FEFANA Group) με έδρα τις Βρυξέλλες. Βασικό εφόδιο σε αυτό το βήμα της επαγγελματικής μου καριέρας αποτέλεσαν οι γνώσεις που απέκτησα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Το Τμήμα παρέχει ένα αξιόλογο πρόγραμμα σπουδών συγκρίσιμο με εφάμιλλα του εξωτερικού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πτυχίο που απέκτησα από το εν λόγω Τμήμα στο Βέλγιο αναγνωρίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος. Στα πέντε χρόνια σπουδών αποκτήσαμε όλα εκείνα τα επιστημονικά εφόδια που μας επέτρεψαν να συναγωνιστούμε αποφοίτους ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σε αυτό το γεγονός συνέβαλε καθοριστικά η αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος, που είχαν ως στόχο τη μεταφορά των γνώσεων τους σε εμάς κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες, ακόμα και στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης  βασικό πυλώνα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων υπηρεσιών θα πρέπει να αποτελεί ο πρωτόγεννης τομέας λόγω των φυσικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα μας. Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως είναι δυνατόν τμήματα που σχετίζονται με τη γεωργία να βρίσκονται εγκατεστημένα σε αστικές πόλεις. Σε αυτή την κατεύθυνση Τμήματα, όπως το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα απειλούνται με κλείσιμο.

Νιώθω υπερήφανος που τα πιο ξέγνοιαστα αλλά και δημιουργικά χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στο Αγρίνιο και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Emmanuel Geneiatakis – Quality Manager FAMI-QS.

http://www.fami-qs.org/famiqs_governance

Μια άλλη περίπτωση που καταδεικνύει τις δυνατότητες των περιφερειακών Πανεπιστημίων είναι η διάκριση της Ερευνήτριας Ελένης Αντωνιάδου που βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς στον τομέα της Έρευνας, στην Αγγλία και εργάζεται στη ΝΑΣΑ. Η κ. Αντωνιάδου είναι από τους πρώτους απόφοιτους του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι και αυτό υπό κατάργηση.

http://mag24.gr/interview/eleni-antoniadou-eyxaristo-dimosia-to-panepistimio-stereas-gynaika-tis-xronias-mila-sto-mag24

Συνεπώς ο τίτλος ενός νεοσύστατου Πανεπιστημίου δεν αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη των αποφοίτων από τη στιγμή  που το παραγόμενο έργο παρέχει ουσιαστικά εφόδια και γνώσεις στους φοιτητές.

Η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΓΩΝΑ   ΤΟΥ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ   ΔΥΤΙΚΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button