Γεγονότα

Δεν εγκρίνει σεμινάρια για την Ολυμπιακή εκεχειρία το Υπ. Παιδείας σε Πάτρα και Αγρίνιο

epi-sxoleioΜετά από καταγγελίες που δέχτηκε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πάτρας, Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εγκρίνει το Πρόγραμμα «Βιωματικής Κατανόησης της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία». Σε σχετική, γραπτή του δήλωση προς το thebest.gr, o Π. Αναστάσιος αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες και δεν ενέκρινε το πρόγραμμα της “Σπείρας” με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων .

Τα σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί το Σάββατο 30.11.13 στην Πάτρακαι στο Αγρίνιο και την Κυριακή 1.12.13 στα Ιωάννινα.

Όπως όμως απεδείχθη μετά  από ενδελεχή έρευνα, τα «βιωματικά σεμινάρια» λειτουργούν ως προκάλυμμα οργανώσεως, η οποία εντάσσεται πνευματικά στον ευρύτερο χώρο της Νέας Εποχής, του αποκρυφισμού, του εσωτερισμού και  της θεοσοφίας !

Ενδεικτικό του ήθους των στελεχών της «σπείρας» είναι ότι μετά τη καταγγελία μου διόρθωσαν την ιστοσελίδα τους για να αποκρύψουν τη σχέση τους με τον αποκρυφιστικό χώρο ! Όμως έχουν γνώση οι φύλακες …»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 

“Θέμα: «Σχετικά με έγκριση βιωματικών σεμιναρίων/εργαστηριακών ημερίδων για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης». Απάντηση στο υπ’ αρ. πρωτ. 166746/Γ7/05-11-2013 εισερχόμενο έγγραφο

Απαντώντας στο από 02 Νοεμβρίου 2013 (αρ.  πρωτ.  ΣΕΠΕΔ  4247/05-11-2013) έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, έπειτα από καταγγελίες που δέχτηκε σχετικά με το Πρόγραμμα «Βιωματικής Κατανόησης της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία», το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία σας («η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»), δεν δύναται να εγκρίνει τα είκοσι (20) «περιφερειακά βιωματικά σεμινάρια/εργαστηριακές ημερίδες» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης, που πραγματοποιούνται από την εταιρεία σας στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button