Δυτική Ελλάδα

Δειλά-δειλά στα βαμβακοχώραφα του Μεσολογγίου οι συγκομιστικές

epi-sygomides-vamvaki

Με σημαντικές δυσχέρειες ξεκίνησε η συγκομιδή βάμβακος στο κάμπο του Νεοχωρίου στο Μεσολόγγι, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων της περασμένης εβδομάδας, που έπληξαν τις εκμεταλλεύσεις.

Το θετικό είναι πως στον κάμπο του Κοτσιλάρη, στο Νεοχώρι μπήκαν κανονικά οι μηχανές στα χωράφια, καθώς δεν επηρεάστηκαν από τις βροχοπτώσεις.

Αντίθετα, στα χωριά Κατοχή, Λεσίνι, Πεντάλοφο εξακολουθούν να βουλιάζουν στις λάσπες τα χωράφια, με τους παραγωγούς να περιμένουν να στραγγίξει το έδαφος, ζητώντας παράλληλα παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ.

Οι καταιγίδες, λένε οι αγρότες, χτύπησαν το βαμβάκι τη στιγμή που άνοιγε το καρύδι, με αποτέλεσμα η ζημιά να κρίνεται μεγάλη.

Πιο πολύ επλήγησαν εκμεταλλεύσεις κοντά στον Άγιο Δημήτριο στην περιοχή Βάλτος.

Η κατάσταση είναι τραγική, καθότι τα νερά παραμένουν στα χωράφια κι όπου έπρεπε να μπουν να μαζέψουν οι μηχανές, αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της λάσπης.

Όπως καταγγέλλουν, οι αγρότες της περιοχής, ειδικά στο Βάλτο, εκτός της βροχής φούσκωσαν και τα αυλάκια, με αποτέλεσμα, ακόμη περισσότερα νερά να πνίξουν τα βαμβάκια.

Σημειωτέον ότι καμιά παρέμβαση δεν υπάρχει από τον τοπικό ΕΛΓΑ και οι αγρότες παραμένουν σε αναβρασμό, αφού φοβούνται πως εκτός της ζημιάς από την πώληση του προϊόντος, κινδυνεύουν να μην πιάσουν ούτε το πλαφόν της συνδεδεμένης.

Αλέξανδρος Μπίκας

 agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close