Αθλητισμός

Δείχνουν προθέσεις

SONY DSCΑρχίζουν να κινούνται οι περισσότερες ομάδες της Α’ ΕΠΣΝΑ

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την ανακοίνωση της προκήρυξης, που βάζει τους κανόνες για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αρχίζει και η κινητοποίηση των ομάδων. Τουλάχιστον εκείνων που αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία. Από τα μέσα Ιουλίου προκύπτει η ανάγκη να ενεργοποιηθούν, πρώτα σε διοικητικό επίπεδο και στη συνέχεια σε όλους τους άλλους τομείς. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, μπαίνουν σε προαγωνιστικούς ρυθμούς.

Η διοικητική ανασυγκρότηση, όπου υπάρχει τέτοια ανάγκη, αποτελεί το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια η εξασφάλιση της συνεργασίας με τον προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Και βεβαίως, η καθιερωμένη καλοκαιρινή ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Με ανανεώσεις παραμονής στην ομάδα παικτών που κρίνονται ικανοί, με προσθήκες όπου αυτό είναι εφικτό ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Συλλόγου.

Πριν την έναρξη την έναρξη της προετοιμασίας, που χρονικά ορίζεται από τις αρχές Αυγούστου στις πιο νοικοκυρεμένες και με ψηλότερους στόχους ομάδες, έως το Δεκαπενταύγουστο το αργότερο, οι δεκατέσσερις ομάδες της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ, αρχίζουν τις προπονήσεις τους.

Η χρονική περίοδος που διανύουμε τώρα, είναι εκείνη στην οποία όλοι δουλεύουν “επί χάρτου”. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται σήμερα, είναι ενδεικτικός των προθέσεών τους. Αρχίζουν να ξεχωρίζουν εκείνες που βάζουν ψηλά τον πήχη και προετοιμάζονται για κάτι καλό. Ότι κι αν αφορά αυτό. Την επιθυμία για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή την προετοιμασία να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα παραμονής, που είναι ο στόχος των περισσότερων.

Σταθερές αξίες

Βεβαίως, υπάρχει και μια γενικότερη δυναμική, που προκύπτει από το παρελθόν και το παρόν κάθε Συλλόγου. Για παράδειγμα, ο περσινός πρωταθλητής Ναυπακτιακός Αστέρας, παρότι δεν έχει δείξει συγκεκριμένα δείγματα γραφής ακόμα, δεν μπορεί παρά να συμπεριληφθεί στις ομάδες που θα διεκδικήσουν μία από τις πρώτες θέσεις. Θα πρέπει να πάνε όλα στραβά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, για να αλλάξει η εικόνα που έχει δημιουργήσει στο φίλαθλο κοινό του νομού.

Από τις ομάδες που συνδυάζουν όνομα, σύγχρονη δυναμική, ισχυρή παρουσία στο πρωτάθλημα και πρόσφατη σε ακόμα μεγαλύτερη κατηγορία, είναι ο Όμηρος. Που πριν δύο χρόνια έκανε την τελευταία του εμφάνιση στη Δ’ Εθνική και πέρσι ήταν στα Play-off. Ήδη η ομάδα του Νεοχωρίου έχει κλείσει προπονητή (τον έμπειρο Γιώργο Ζήκο), ανανέωσε με βασικά της στελέχη, προχωράει στη μεταγραφική της ενίσχυση. Δείχνοντας ότι και πάλι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με λιγότερο εντυπωσιακό τρόπο λειτουργεί ο Ατρόμητος Αντιρρίου, ο οποίος με τον Περικλή Παπαποστόλου για μία ακόμα χρονιά στο τιμόνι, βασίζεται σε ένα ήδη δομημένο σύνολο πάνω στο οποίο προσθέτει νέα κομμάτια με επιλεκτικές μεταγραφικές κινήσεις και με ένα οικονομικό προϋπολογισμό που να μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι που διοικούν το σύλλογο. Με την ίδια συνταγή θα λειτουργήσει και φέτος, έχοντας την εμπειρία της περσινής πετυχημένης χρονιάς, κατά την οποία οδηγούσε την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημα και έφτασε στον τελικό των Play-off.

Νέοι με φιλοδοξίες

Από τις ομάδες που ήρθαν από τη Β’ κατηγορία δύο είναι εκείνες που δείχνουν ότι θέλουν ν’ ανέβουν επίπεδο και στην γενικότερη λειτουργία τους. Η ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου, που ενισχύθηκε διοικητικά, επέλεξε ως προπονητή τον Βασίλη Παπαθανασίου και έκανε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, θέλοντας να υποστηρίξει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Επίσης ο περσινός κυπελλούχος Αμβρακικός Λουτρού, που τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο οργανωμένα σωματεία, με γηπεδικές εγκαταστάσεις που ζηλεύουν οι περισσότερες ομάδες, με πολλά ντόπια παιδιά και ισχυρό σύνολο. Ο Παναγιώτης Τούρκας είναι ο νέος προπονητής. Διατηρήθηκε ο βασικός κορμός και συνεχίζονται οι προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό.

Ερωτηματικά για πολλές

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει δείγματα των προθέσεών τους. Μερικές φαίνεται πως έχουν πρόβλημα. Όπως ο Αχελώος Αγγελοκάστρου, που μετά από την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ που επανήλθε πέρσι, δεν έχει βρει το διοικητικό σχήμα με το οποίο θα βαδίσει από δω και μπρος. Κάποιοι είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για το αν θα τα καταφέρει.

Το ίδιο ισχύει και με τον Απόλλωνα Δοκιμίου. Ούτε διοίκηση έχει, ούτε φαίνεται να κινείται κάτι στην ομάδα. Κάποια στιγμή θα κληθούν παλιοί και νέοι παράγοντες να απαντήσουν στο ερώτημα για το πώς μπορεί να βγει από το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Σε καλό δρόμο

Ομάδες όπως η Δόξα Καινούργιου, ο Κεραυνός Γαβαλούς, ο Αετός Σταμνάς, έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ως ομάδες που ούτε τρελά όνειρα κάνουν, ούτε κατατάσσονται στη χαμηλότερη βαθμίδα. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τώρα.

Έχουν συμφωνήσει με προπονητές, ανανεώνουν τη συνεργασία τους με παίκτες, προσθέτουν νέους και ετοιμάζονται με προσεκτικά βήματα για το επόμενο πρωτάθλημα. Κινούμενες σε λογικά πλαίσια και στα οικονομικά τους και σε όλους τους τομείς.

Χρήστος Στούμπος

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close