Γεγονότα

ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι επιστροφές ποσών λόγω ΑΠΕ σε χιλιάδες καταναλωτές στο Αγρίνιο

epi-logariasmos-deh (1)
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η αποστολή σε καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και στην περιοχή του Αγρινίου των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014.

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε  ανήρτησε, για λόγους διαφάνειας, τον πίνακα των αριθμών παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στην ιστοσελίδα του

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Δικτύου προώθησε τους τελικούς πίνακες των δικαιούχων στη ΛΑΓΗΕ Α.Ε., και τα ποσά πιστώνονται στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας πιστώνουν  με τη σειρά τους μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».

Η σχετική διαδικασία σημείωσε πολύ μεγάλη καθυστέρηση και ήδη από τον Μάρτιο υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες.

Όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού (0,01€), οι Αριθμοί Παροχής δεν αναρτώνται και το ποσό δεν αποδίδεται, αλλά παραμένει για να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές των αυτών Τοπικών Κοινοτήτων σε επόμενο καταμερισμό.

Δείτε εαν είστε δικαιούχος της επιστροφής απο τα αντισταθμιστικά των ΑΠΕ εδώ

epi-logariasmos-deh (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button