ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σειρά του Τμήματος ΔΕΑΠΤ για κατάληψη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου (φωτο)

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Την στιγμή που φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ προχώρησαν σε κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης, φοιτητές του ΔΕΑΠΤ κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν το μέλλον του Τμήματος καθίσταται δυσοίωνο με βάση όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει για τα Τμήματα του Αγρινίου και γενικά για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη δυτική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού των φοιτητών:

“Την τελευταία χρονική περίοδο ,ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα το Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών , είναι σκούρος!

Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας, καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ,Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το “λουκέτο” που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα .

Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματος μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών . Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονική συνύπαρξη τους.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για την κατοχύρωση των παραπάνω ήταν ο σύλλογος να προβεί σε κατάληψη επ’αόριστον με μοναδικά αιτήματα :

• Τη συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και εξασφαλίζοντας τα επαγκελματικά και ακαδημαικά μας δικαιώματα!

• Όλοι οι καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ…..ΤΕΛΟΥΣ !!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button