Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγέλλουν τη βία κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Αγρινίου- Θέρμου

Στη σημερινή 24ωρη απεργία καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη μέθοδο καταστολής στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου-Θέρμου καταδικάζει την άγρια καταστολή, τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλα Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους «διορισμούς» της κυβέρνησης, που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με την κινητοποίηση της Παρασκευής έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του  Γαβρόγλου ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους» στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο σύστημα διορισμού βάζει χιλιάδες συναδέλφους σε μία διαδικασία εξαγοράς «προσόντων», τους κατηγοριοποιεί σε υποομάδες αντί να υλοποιήσει το αίτημα για διορισμό όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών συναδέλφων.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και  παρέμειναν στο χώρο της κυβέρνησης με τα συνθήματα.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Διορισμός-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου!

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της νέας 24ωρης Απεργίας τη Δευτέρα 14 του  Γενάρη!

Όλοι να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα Δευτέρα 14 Γενάρη στις 15:00!

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button