Γεγονότα

«Δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης» στη Γαβαλού (φωτο)

gavalou askisi pyrosvestikis (2)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Γαβαλού, με τίτλο «Δια Πυρός 2017».

Το σενάριο της άσκησης ήταν «Δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης» και αφορούσε την κατάσβεση φωτιάς σε έκταση μεγαλύτερη από 1.500 τ.μ. και την άμεση μεταφορά τραυματισμένου πυροσβέστη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας. Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

gavalou askisi pyrosvestikis (1)

Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά οκτώ πυροσβεστικά οχήματα από το Αγρίνιο, δύο από το Μεσολόγγι, δύο από την Πάτρα, ένα από το Θέρμο, ένα από τη Γαβαλού, όπως και το λεωφορείο «Όλυμπος» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Από έμψυχο δυναμικό συμμετείχαν 24 πυροσβέστες από το Αγρίνιο, πέντε από τη Γαβαλού, δέκα από την Πάτρα, δύο από το Θέρμο, τέσσερις από το Μεσολόγγι και οκτώ από την Περιφέρεια.

gavalou askisi pyrosvestikis (3)

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επιτυχία της άσκησης συνέβαλαν τα μέγιστα το ΕΚΑΒ, η ΕΛΑΣ, η ΔΕΗ, όπως και ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την άσκηση παρακολούθησαν από κοντά ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγρινίου, όπως και ο Γιάννης Τέγας γι’ αυτή της Περιφέρειας.

gavalou askisi pyrosvestikis (4)

gavalou askisi pyrosvestikis (5)

gavalou askisi pyrosvestikis (6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button