ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δανοί δημοσιογράφοι θα καταγράψουν τις ομορφιές του Μεσολογγίου και τα βήματα του Λόρδου Βύρωνα

Αντικείμενο εκτεταμένου ρεπορτάζ στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας θα αποτελέσει το Μεσολόγγι τόσο για τα αξιοθέατα και τις τουριστικές προοπτικές όσο και για την πορεία του φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στην πόλη επί τριήμερο δημοσιογράφος από την εφημερίδα POLITIKEN (https://politiken.dk/) συνοδευόμενος από φωτογράφο και με ευθύνη του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και του Δήμου.


Άρχισαν από την Βυρωνική Εταιρεία, μετέβησαν στο Μουσείο Άλατος, στον Κήπο των Ηρώων, στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο ιστορικό κέντρο, την Τουρλίδα και αλλού με σκοπό να δουν και να καταγράψουν στην εφημερίδα το ιστορικό αποτύπωμα της πόλης τόσο σε ότι αφορά την συμβολή της στην απελευθέρωση της πατρίδας μας όσο και τα βήματα του Λόρδου Βύρωνα που, ως γνωστόν, πέθανε στο Μεσολόγγι. Πολύ χρήσιμη στην ενημέρωση υπήρξε και η συμβολή της καθηγήτριας Έλενας Σπίνουλα – Ζαβιτσανάκη που συνόδεψε τους δημοσιογράφους στον Κήπο των Ηρώων και την Δημοτική Πινακοθήκη.

Οι δημοσιογράφοι «μυήθηκαν» επίσης στην καθημερινότητα και την σύγχρονη ζωή της πόλης και αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους σε εκτενές άρθρο.

«Ήταν μια ακόμη από τις πολλές επισκέψεις εκπροσώπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φέτος στο Μεσολόγγι που στέφεται με επιτυχία, συμβάλλοντας, αν μη τι άλλο, στην επιδιωκόμενη εξωστρέφεια του τόπου μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Μεσολογγίου.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button