Ροή Ειδήσεων

Δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

koi-daktiloseis-pelargon

Για τρίτη συνεχόμενη χρόνια πραγματοποιηθήκαν οι δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών στο εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και για πρώτη χρονιά στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, με την Εύα Στετς, δακτυλιώτρια του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης, η οποία συντόνισε και φέτος την όλη προσπάθεια, παρέχοντας την τεχνογνωσία αλλά και τα δακτυλίδια τύπου ELSA που χρησιμοποιήθηκαν.

koi-daktiloseis-pelargon1Καλύφθηκαν συνολικά 3 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου στις 16 Ιουνίου και ένας  οικισμός στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στις 19 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, στο Μεσολόγγι δακτυλιώθηκαν 17 νεοσσοί Πελαργοί από 6 φωλιές,(Πεντάλοφο , Νεοχώρι και Μαγούλα) ο πιο βαρύς νεοσσός βρέθηκε σε φωλιά στο Νεοχώρι 3,96 κιλά και ο ελαφρύτερος στην φωλιά στο Πεντάλοφο 1 κιλό και στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας δακτυλιώθηκαν 4 νεοσσοί σε 1 φωλιά από τους οποίους ο πιο βαρύς ζύγιζε 2,16 κιλά και ο πιο ελαφρύς 1,5 κιλά.

 Όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη: Του Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου κ. Νίκο Γαλάνη , του προϊστάμενου Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου κ Σπύρο Βρέτα και τους τεχνικούς   κ. Μανικά Δημήτριο και Τσολάκη Αθανάσιο. Ακόμη, ευχαριστίες απευθύνονται στον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας : κ. Κατωπόδη Κωνσταντίνο, την  Τεχνική Υπηρεσία ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας, Χειριστής : Μαυρομάτης Σπυρίδων Τεχνικοί : Βαρβάτος Σπυρίδων και Μυλωνόπουλος Χαράλαμπος.
Οι παραπάνω παρείχαν τα καλαθοφόρα οχήματα και τους τεχνικούς εναερίων δικτύων, καθώς και το Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και τους εργαζόμενους κ.κ Γιάννη Κασβίκη και Νίκο Παλαιό και φυσικά τους εθελοντές Ελίνα Γκανιάτσου,Γιώτα Μαντζουράτου, Διονύση Μαμάση, Νικόλαο Νούλα. Όπως και το κ. Παναγιώτη Μπουρδάρα από την Πλαγιά για την σημαντική υποστήριξη του.

 Εθελοντική ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου

koi-daktiloseis-pelargon2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close