Άποψη

Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου: "Επιτέλους αποδόθηκαν οι εντός πόλης εστίες του ΤΕΙ Μεσολογγίου"

po-pasok-grafeia
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανακούφισή της εξέδωσε σχετικά με την διάθεση των εντός Μεσολογγίου εστιών του ΤΕΙ, η Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ της πόλης. Συγκεκριμένα:

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε – όχι από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ούτε από το Αρμόδιο Υπουργείο, αλλά από Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παράταξης (νέα ήθη στην ενημέρωση) – ότι το αυτονόητο έγινε πραγματικότητα και επιτέλους αποδόθηκαν για το έτος 2016 -2017 οι εντός πόλης Εστίες του ΤΕΙ Μεσολογγίου, σε δικαιούχους σπουδαστές που δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος της διαμονής τους στην πόλη μας.

Επικροτούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ταυτόχρονα όμως υποστηρίζουμε πως δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, τη στιγμή δε που οι Εστίες, παρ’ ότι μειωμένες κατά 50%, θα έπρεπε να είχαν διατεθεί στους σπουδαστές από την έναρξη του προηγούμενου εξαμήνου.

Αυτό που έχει σημασία για μας τώρα, είναι να υπάρξει εγκαίρως μέριμνα ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο άμεσο μέλλον, αφού σύντομα αναμένεται ο νέος διαγωνισμός, ενώ παράλληλα επιβάλλεται να εξευρεθούν σύντομα λύσεις για την αποζημίωση των σπουδαστών, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκαν και επιβαρύνθηκαν οι ίδιοι με τα έξοδα διαμονής τους, ενώ δικαιούνταν στέγαση.

Η μεθοδική δουλειά για την ενίσχυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδίως η προσπάθεια ενδυνάμωσης του πολύπαθου ΤΕΙ Μεσολογγίου, μας έχει ανάγκη όλους, δίχως κορόνες μικροπολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close