ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Δ. Κωνσταντόπουλος: Ζητά την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων και προκαταβολών στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση ζητά με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Η ερώτηση:


«Η χαλαζόπτωση της 12ης Ιουνίου στην περιοχή του Νεοχωρίου Μεσολογγίου και της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές ιδίως στις καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών, καλαμποκιού, κλπ. Οι καταστροφές αυτές έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση, με το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, ενώ την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις τους παραμένουν.

Η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους προϋποθέτει την καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, η οποία ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Άλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές καθυστερήσεις που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας.

Με τα δεδομένα αυτά και με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής των αγροτών, επιβάλλεται το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να χορηγηθούν προκαταβολές στους δικαιούχους των αποζημιώσεων, όπως αντίστοιχα είχε προβλεφθεί για τους πληγέντες του “Ιανού”. Με τον τρόπο αυτό, οι πληγέντες θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις συνέπειες της χαλαζόπτωσης.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και χορήγησης των αποζημιώσεων στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που υπέστησαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση της 12ης Ιουνίου 2021;

Θα προβλέψει το Υπουργείο τη χορήγηση προκαταβολών των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις συνέπειες από την καταστροφή των καλλιεργειών τους;»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button