Εκλογές

Δ. Χατζησωκράτης: «Πρέπει να πάμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη » (video)

po-synentefxi-xatzisokratis1

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Αγρίνιο παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, παρουσία της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κας Νίκης Φούντα, του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος κ. Παύλου Θεοδωρίδη και του μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκου Σκιαδά.

Τον κ. Χατζησωκράτη προλόγισε ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος και ανέγνωσε ανακοίνωση της Νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ, που μεταξύ άλλων εξέφραζε ευχαριστίες προς εκείνους που στήριξαν με την ψήφο τους τον Θύμιο Σώκο, χαρακτηρίζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές μια δύσκολη μάχη. Παρέπεμπε δε τους πολίτες να στηρίξουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά και στις ευρωεκλογές βέβαια, τα πρόσωπα και τις παρατάξεις εκείνες που έχουν αξιοπιστία και δημοκρατικό- προοδευτικό πρόσημο.

«Για τη χώρα μας στην Ευρώπη θέλουμε μια άλλη πορεία. Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που προχωρά αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, που είναι μια Ευρώπη συντηρητική. Το εκκρεμές πρέπει να από δεξιά να πάει προς το κέντρο και προς αριστερά. Από την Ευρώπη της λιτότητας και της περιχαράκωσης, να πάμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Χατζησωκράτης κατά την εισήγησή του.

po-synentefxi-xatzisokratis2

Το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, επηρεάζει της Ελλάδα και αντίστροφα, εξήγησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο ίδιος σημείωσε ότι το ερώτημα που πάντα διατυπώνουν οι πολίτες απέναντι στο κόμμα είναι το «τι θα κάνουν μετά»: «Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί, αφού φαίνεται πως η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που επηρεάζει τις εξελίξεις… Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία από τώρα έχουμε προσδιορίσει και αφορούν τη μετέπειτα στάση μας και τις. Πρέπει ο κόσμος να μας δώσει δύναμη για να δοθούν και οι απαιτούμενες λύσεις. Αυτό λέμε στους πολίτες και αυτό θεωρούμε ότι είναι δημοκρατική υποχρέωσή τους».

Σε ερώτηση γύρω από το τι ποσοστά αναμένει η ΔΗΜΑΡ από τις Ευρωεκλογές, μιας και στις περιφερειακές εκλογές, ιδιαίτερα στην Αττική, δεν πήγε πολύ καλά, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε ότι η κα Μαρία Γιαννακάκη ήταν μια επιλογή που το κόμμα «δεν μπόρεσε να δουλέψει» και πως σε κάθε περίπτωση το 1,57% δεν είναι ποσοστό που τους χαροποιεί: «Δεν μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι δεν πήγαν καλά τα πρόσωπα που υποστηρίχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για παράδειγμα ο Θύμιος Σώκος στην Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο», ανέφερε ο ίδιος.

po-synentefxi-xatzisokratis3

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Νίκη Φούντα, η οποία ανέφερε ότι «το ποσοστό ήταν πράγματι κακό, όμως η Αττική είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αφού εκεί η ανέχεια έχει αγγίξει απίστευτα όρια στο λεκανοπέδιο και οι πολίτες ρίχνουν εκεί σκληρή ψήφο αντίδρασης. Την Κυριακή όμως θα πρέπει το αποτέλεσμα να έχει προοδευτικό πρόσημο και οι πολίτες να ψηφίσουν σκεπτόμενοι διαφορετικά…»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button