Γεγονότα

Δ 20: Μπήκε το νερό στο αυλάκι

epi-dioryga

Ξεκίνησε , όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, η λειτουργία της διώρυγας Δ20, που πέρυσι , λίγες μέρες μετά το τέλος της αρδευτικής περιόδου κατέρρευσε στην περιοχή της Σταμνάς και για την οποία υπήρχε έντονη ανησυχία στους αγρότες για την έγκαιρη αποπεράτωση της.

Να θυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημοπράτησε το έργο και οι εργασίες ουσιαστικά ξεκίνησαν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ είχαν τεθεί συγκεκριμένα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση του, με τον εργολάβο να δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να “τρέξει” τις εργασίες και να το παραδώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται.

Οι υποσχέσεις του εργολάβου όπως φαίνεται τελικά τηρήθηκαν, αφού υπήρχαν οι υπολογισμοί πως το έργο θα ολοκληρώνονταν  μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά αυτό έγινε τελικά αρκετά νωρίτερα, φέρνοντας ανακούφιση σε όλους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το σοβαρό θέμα  με τις εκτεταμένες ζημιές στον ΤΟΕΒ του Λεσινίου, όπου οι υπεύθυνοι τρέχουν τις διαδικασίες αποκατάστασης ώστε να αρδευτούν περίπου 25 χιλιάδες στρέμματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button