ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Νέα αντιπαράθεση Συλλόγου εργαζομένων και δημοτικής αρχής

Σε αδιέξοδο η συνάντηση-παράνομη η εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ λένε οι συνδικαλιστές

Το «σίριαλ» σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου καλα κρατεί μετά και την συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Μεσολογγίου και αντιδήμαρχοι με το σωματείο εργαζομένων, όπου με βάση τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων και αδιέξοδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κακοστημένη πολύπλευρη επίθεση από τους Αντιδημάρχους κ. Καραπάνο και κ. Αλετρά αρχικά, και στη συνέχεια από τον ίδιο το Δήμαρχο,  να  δώσει εντολή και ουσιαστικά να προσπαθήσει να επιβάλει να συνεχιστεί η παράνομη απόρριψη απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ αλλά χωρίς ο ίδιος να υπογράψει οποιαδήποτε εντολή».

Για τη χθεσινή συνάντηση ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, προανήγγειλε λεπτομερή συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και παρουσίαση εκ μέρους της παράταξης του των λύσεων που προωθεί.

Άλλη μία πράξη του δράματος διαχείριση απορριμμάτων – ΧΥΤΑ παίχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο. Δράματος για να μην πούμε φαρσοκωμωδία με τέτοιου είδους συμπεριφορές από την δημοτική αρχή. Δυστυχώς όμως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για μία ακόμη φορά δεν συζητήθηκε και δε δόθηκε λύση.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου παρευρέθηκε την Παρασκευή 24 – 9- 2021 σε προγραμματισμένη διευρυμένη συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για να εκθέσει στο Δήμαρχο προβλήματα στους χώρους εργασίας, την διαχείριση απορριμμάτων, την κατάσταση με το ΧΥΤΑ και την εναπόθεση των απορριμμάτων και να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις.

Αντ’ αυτού το σωματείο βρέθηκε αντιμέτωπο με μία όχι απλά στημένη αλλά κακοστημένη πολύπλευρη επίθεση από τους Αντιδημάρχους κ. Καραπάνο και κ. Αλετρά αρχικά, και στη συνέχεια από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος δε δίστασε μπροστά σε υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες και μάλιστα σε συνομιλία που καταγραφόταν – κατ΄εντολή του, να μας δώσει εντολή και ουσιαστικά να προσπαθήσει να μας επιβάλει να συνεχιστεί η παράνομη απόρριψη απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ αλλά χωρίς ο ίδιος να υπογράψει οποιαδήποτε εντολή.

Δηλαδή αποφεύγοντας τις ευθύνες του για μία ακόμη φορά, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ αρνούνταν κατηγορηματικά να επιτρέψει την εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, καθώς αφενός κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αφετέρου υπάρχουν επιπλέον και δύο εκθέσεις επιθεωρητών Περιβάλλοντος που λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ. Άρα;;

Στη συνέχεια απαίτησε σε έντονο ύφος από το Διευθυντή της υπηρεσίας όπου υπάγονται τα οχήματα, να υπογράφει αυτός τις κινήσεις – εντολές των οχημάτων για να εναποτεθούν τα απορρίμματα στον κλειστό ΧΥΤΑ. Στην άρνησή του φυσικά να υπογράψει τις παράνομες αυτές κινήσεις εξαπέλυσε αήθη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του. Αιδώς Αργείοι.

Όπως ήταν φυσικό η μόνη επιλογή που μας άφησε η ενορχηστρωμένη καλοπαιγμένη παράσταση της δημοτικής αρχής, ήταν να αποχωρήσουμε από αυτόν τον προσχηματικό «διάλογο», σεβόμενοι τον ρόλο μας και το σύνολο των συναδέλφους μας, τους οποίους κατασυκοφάντησε, λοιδόρησε και απαξίωσε .

Καταδικάζουμε έντονα τη συμπεριφορά του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και προειδοποιούμε ότι ο Δήμος και οι εργαζόμενοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Τέτοιες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ποινικού δικαίου θα μας βρίσκουν πάντα δυναμικά απέναντι, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τους κλακαδόρους και τους ηθοποιούς της συνάντησης (παίρνουν και κακή κριτική) τους αποδίδουμε στην χλεύη του κοινού.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν πάντα για λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και όχι με φαντάσματα. Δυστυχώς δεν εισακούονται. Ακόμη χειρότερα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη Δημοτική αρχή να βρεθεί οποιαδήποτε λύση. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η στοχοποίηση, η εξόντωση, η εξουθένωση.

κ. Δήμαρχε εμείς είμαστε εδώ, πάντα ήμασταν . Εσείς δυστυχώς απέχετε έτη φωτός. Καλή τύχη σε όλους μας, θα την χρειαστούμε.

Πάντως εάν τελικά θεωρήσετε ότι μας χρειάζεστε τότε ξέρετε που θα μας βρείτε. Στην πλευρά της συνεργασίας, του διαλόγου και της πραγματικότητας και όχι της φαντασίας. Αλλά χωρίς στημένες, προγραμματισμένες και ανοίκειες επιθέσεις από όλους σας. Με διάλογο και διάλογο ουσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υ.Γ.1 Ελπίζουμε να μην αρχίσει ξανά επικοινωνιακή καταιγίδα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αν και …

Υ.Γ.2 Και πραγματικά βλέποντας το δελτίου τύπου του Δήμου θα κρατήσουμε μόνο μια φράση που απάντησε ο Δήμαρχος ερωτώμενος από τον εαυτό του (αφού το δελτίο τύπου το εξέδωσε ο ίδιος – χαρακτηριστικό της διοίκησης) και θα του την επιστρέψουμε προσθέτοντας μόνο την λέξη «επικοινωνιακά» που δείχνει την πραγματικότητα που βιώνουμε «Σε αυτή την προσπάθεια όλοι πρέπει να φερθούν με υπευθυνότητα και να είναι αρωγοί, όχι τυφλά επικριτικοί, χρήσιμοι και όχι επικοινωνιακά αρεστοί. Αμφότεροι κρινόμαστε…»

Την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος του Συλλόγου εργαζομένων, καταδίκασε με δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Πάνος Παπαδόπουλος που δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος κατά τη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και
υπηρεσιακούς παράγοντες την 24/9, επιτέθηκε με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο κατά των εργαζομένων. Η στοχοποίησή τους δεν
έχει προηγούμενο στα χρονικά των δημοτικών αρχών που έχουν διαχειριστεί το έργο του ΧΥΤΑ τα τελευταία χρόνια. Οι απειλές ότι πρέπει
να είμαστε «χρήσιμοι και αρεστοί» και ότι «όλοι κρινόμαστε», αγγίζουν τα όρια της αστειότητας. Η επίκληση συγνώμης για ό,τι έγινε στο παρελθόν, ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button