ΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Η Χρ. Τασολάμπρου παρουσίασε το βιβλίο της «Ελλήνων Ηχόχρωμα» στο Αγρίνιο- έπαινος από την UNESCO

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7 μ.μ. η Χρυσούλα Τασολάμπρου παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Ελλήνων Ηχόχρωμα» και υπότιτλο «Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία» στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γιώργος Καψάλης καθηγητής – πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Κώστας Κονταξής επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο κ. Γιάννης Δακαλάκης Μουσικοδιδάσκαλος – Πρωτοψάλτης.


Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του πονήματος, το οποίο έχει λάβει δύο συγχαρητήρια πιττάκια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Σύντομη εισήγηση έκανε και ο πρόεδρος Πολιτισμού της UNESCO κ. Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος και βράβευσε για την προσφορά της στον πολιτισμό την κ. Τασολάμπρου με τιμητικό έπαινο από την UNESCO.

Παραβρέθησαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτάκης, ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου και Αγράφων, πολιτευόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Για την εκδήλωση μετέβη στο Αγρίνιο και ο κ. Γιώργος Χαντζής, ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους Σαρακατσάνους τραγουδιστές, τραγουδήματα του οποίου περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο.

Την εκδήλωση έκλεισε η παραδοσιακή χορωδία «Αγία Σκέπη» ερμηνεύοντας τραγούδια Σαρακατσάνικα τα οποία περιέχονται μέσα στο βιβλίο.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button