ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Χρονιά-ρεκόρ το 2022 για το αεροδρόμιο Ακτίου

Στους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο υποδέχτηκε 23,5% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2019

Ρεκόρ κατέγραψαν το 2022 οι αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τη Fraport Greece. Σε σύγκριση με το 2019, οι αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 3,4%, ενώ οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο.

Στους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο υποδέχτηκε 23,5% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας το 2022 πέρασαν από το αεροδρόμιο Ακτίου 773,587 επιβάτες σε σχέση με τους 626,144 του 2019. Οι πτήσεις, παράλληλα, κατέγραψαν αύξηση 18.2% με 6,610 το 2022 σε σχέση με τις 5,591 του 2019.


Συνάντηση Κικίλια με τον CEO της Frapport Greece, Alexander Zinell

O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι με τον CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell, δήλωσε ότι η περασμένη χρονιά ήταν για τα περιφερειακά αεροδρόμια πολύ επιτυχημένη και πως το υπουργείο μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα στηριχθεί περαιτέρω η επιμήκυνση της σεζόν.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον CEO της Fraport για την πολύ παραγωγική συνεργασία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προβολή προορισμών για 12μηνο τουρισμό αποτελεί κύρια στρατηγική μας. Είναι κομβικής σημασίας ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω κίνητρα στα αεροδρόμιά μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Zinell δήλωσε: «Είχα σήμερα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε για την περασμένη σεζόν και για προοπτικές της επόμενης. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2023.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, οπότε μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλές επιδόσεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Συζητήσαμε, επίσης, πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την αύξηση της κίνησης, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερους τουρίστες -και off season- και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Πληροφορίες newmoney

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button