Άποψη

Χρήστος Ζώης: «Το 2014 οι Έλληνες θα γκρεμίσουν την συγκυβέρνηση»

po-zois«Να πούμε όχι στο νέο διχασμό με Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού»  σημειώνει σε άρθρο  του ο πρόεδρος της Νέας Μέρας στο Λάρισσανετ:

Αν ανατρέξει κανείς στις ευχές της πολιτική ηγεσίας την Πρωτοχρονιά του 2011, την Πρωτοχρονιά του 2012 και την Πρωτοχρονιά του 2013 και αμέσως μετά σκεφτεί αυτό που έχει συμβεί και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα τότε ελάχιστη σημασία θα δώσει στις ευχές της φετινής Πρωτοχρονιάς.  Γιατί είναι πια προφανές ακόμη και  στα μάτια των ένθερμων οπαδών, τότε του Γ. Παπανδρέου και σήμερα του Α. Σαμαρά, ότι η αξιοπιστία των δεσμεύσεων και των προβλέψεών τους είναι μηδαμινή.

Όλοι όσοι επισημαίναμε το αδιέξοδο που γεννά η εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, υπερασπιζόμασταν την ανάγκη να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική με την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και φτάσαμε στο σημείο ακόμα και να συγκρουστούμε προκειμένου να υπερασπιστούμε αρχές, αξίες και απόψεις σήμερα θα λέγαμε ότι είμαστε δικαιωμένοι αν μια τέτοια επίκληση δεν προκαλούσε το θυμό μιας κοινωνίας που βλέπει τα συντρίμμια της.

Το 2014 οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν με τον πιο αποφασιστικό και θεσμικό τρόπο ότι παίρνουν διαζύγιο από τις πολιτικές δυνάμεις που ισοπέδωσαν τη χώρα, έστειλαν στην ανεργία τον ένα στους τρεις Έλληνες και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά να σχεδιάζει τη ζωή της με τα μάτια του εν δυνάμει μετανάστη.

Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες θα γκρεμίσουν την συγκυβέρνηση και θα στείλουν ένα σαφές και καθαρό μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους όχι μόνο για τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το ρόλο και την προοπτική της ίδιας της Ε.Ε.

Η Ελλάδα το 2014 θα πρέπει να αποκτήσει μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, δεσμευμένη στην εφαρμογή ενός σχεδίου για την θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότησή της, ενός σχεδίου που θα καταστεί εθνικό ακριβώς γιατί θα εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων αλλά και γιατί θα αξιοποιεί σε βάθος χρόνου τα πλεονεκτήματα, τους πόρους και τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδος.

Το 2014 ή θα συντελεστεί η μεγάλη αφύπνιση των πιο υγειών και δημιουργικών δυνάμεων,  όπου και αν βρίσκονται σήμερα, ή οι όμηροι, οι συμβιβασμένοι, οι μοιρολάτρες και «οι μέτριοι» θα διαχειριστούν το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας που οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.

Το 2014 θα πρέπει να είναι έτος δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και κοινωνικής ανασυγκρότησης.  Κανένας οικονομικός στόχος, πολύ περισσότερο κανένα εθνικό όραμα δεν μπορεί να πραγματωθεί αν δεν υιοθετηθεί απ’ τον Ελληνικό λαό και αν δεν αποτελέσει το αντικείμενο εργώδους προσπάθειας.  Για να ταχθεί όμως ο Ελληνικός λαός στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας και για να επιδιωχθεί οιοσδήποτε στόχος-όραμα προϋπόθεση απαραίτητη είναι να νιώσει ότι η δικαιοσύνη τιμωρεί τους υπεύθυνους για τα βάσανα της πατρίδας όσο ψηλά και αν στέκονται οι υπεύθυνοι αυτοί.  Την ίδια στιγμή θα πρέπει ένα «δίχτυ» ασφάλειας και αλληλεγγύης να ανοίξει για όσους συμπατριώτες μας βιώνουν ήδη τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

Αν και είμαστε στην αρχή ενός νέου χρόνου, «ο χρόνος μας τελειώνει».  Δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός νέου διχασμού.  Αν διδαχθούμε από την ιστορία μας και τα λάθη μας  και ταυτόχρονα προκρίνουμε την ψυχραιμία έναντι της τυφλής οργής μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button