ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Χρήστος Ζαμπούνης και « Ιστορίες ενός Παιδήλικα» στο Marpessa Hotel

epi-zabounis1Καλεσμένοι από όλη την Ελλάδα έρχονται στο Αγρίνιο και το Marpessa Hotel.  Ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με ευρύ φάσμα θεμάτων. Εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να ενημερώσουν, να ψυχαγωγήσουν, να αφυπνίσουν και να γεμίσουν με ενδιαφέρον τα απογεύματα μας. Πρώτος καλεσμένος,  ο Χρήστος Ζαμπούνης. Σκοπός της επίσκεψης του η παρουσίαση του βιβλίου του “Ιστορίες ενός Παιδήλικα”

Στις “Ιστορίες ενός Παιδήλικα” ο Χρήστος Ζαμπούνης ακτινογραφεί τη ζωή ενός παιδιού που ενηλικιώνεται, με τη ματιά ενός ενήλικα που παραμένει παιδί, εστιάζοντας στις αντιθέσεις, ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, το έχειν και το υπάρχειν. Τελικώς, μήπως είχε δίκαιο ο πρίγκιπας της Σαλίνα στο “Γατόπαρδο”, όταν υποστήριζε ότι, “πρέπει τα πράγματα ν’ αλλάζουν για να μείνουν ίδια”;

epi-marpessa-mikriΤην Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 στις 19.00 στο Bistro17 του Marpessa Hotel στο Αγρίνιο

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Ζαμπούνης γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1960 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Ζαμπούνης και η Ευτέρπη Ζαμπούνη-Καραγεωργίου. Ο πατέρας του ήταν γνωστός αριστερός γιατρός (καρδιολόγος) στη Βέροια και διετέλεσε Δήμαρχος Βέροιας στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού) ενώ ο παππούς του αλλά και ο προπάππος του ήταν Δήμαρχοι Πολύγυρου Χαλκιδικής. Από πλευρά της μητέρας του είναι απόγονος του Ρήγα Φεραίου.
Τελείωσε το Α’ Λύκειο Βέροιας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είναι επίσης κάτοχος DEA Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Paris II, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο John Hopkins της Ουάσινγκτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button