ΑθλητισμόςΡοή Ειδήσεων

Χρήστος και Άρης Καραγιώργος: Δυο αδέρφια μια αθλητική ιστορία!

Οι Αγρινιώτες πρωταθλητές Ελλάδας, βαλκανιονίκες, με πανευρωπαϊκές διακρίσεις

Οι Αγρινιώτες, Χρήστος και Άρης Καραγιώργος, πρωταθλητές Ελλάδας, βαλκανιονίκες, με πανευρωπαϊκές διακρίσεις, τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, δικαίως έχουν αναδειχθεί σε “μορφές” στο αγώνισμα του εντός και εκτός σταδίου Βάδην, αφού έθεσαν τις βάσεις του αθλήματός τους και το έφθασαν πολύ ψηλά!

Δυο μεγάλοι αθλητές και προπονητές, μα πάνω απ΄όλα άνθρωποι, με ήθος, αξιοπρέπεια, αρχές, μαχητές τόσο στους στίβους έτσι και στην ζωή!!!

Χρήστος και Άρης Καραγιώργος τα δυο αδέλφια που στις Βαλκανιάδες εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στο Βάδην για χρόνια. Το 1979 για παράδειγμα είχαν τερματίσει 2ος και 1ος, ασύλληπτη συγκομιδή πόντων για τη χώρα μας. Συνέχισαν μετά για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα!!!

Διαβάστε μερικά ωραία κείμενα από το προφίλ στο F/B του συμπατριώτη μας, Χρήστου Καραγιώργου:

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ – ΓΗΡΑΣΜΕΝΑ ΡΕΚΟΡ!!!

Θα μπορούσε ο τίτλος να ήταν “39 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ 39 ΧΡΟΝΙΑ” αφού, το 1979, σε αγώνα 10 χλμ. βάδην σε δρόμο, χρειάστηκαν 39 λεπτά, 32 δευτερόλεπτα και 2 δέκατα για να περάσω τη γραμμή του τερματισμού.

Η επίδοση αυτή, που παραμένει ακόμα η καλύτερη στη χώρα μας, με το νέο χρόνο σαρανταρίζει και κινδυνεύει να μπει στο… ράφι!

Όμως, πέρα από το χιούμορ, κι επειδή και το εθνικό ρεκόρ στα 50 χλμ. βάδην μέσα στο στίβο, ήδη έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια, ενώ περίπου το ίδιο συμβαίνει και στους περισσότερους δρόμους αντοχής, κάποιοι θα έπρεπε να είναι μόνιμα προβληματισμένοι.

Δυστυχώς όμως, βλέπω τους υπεύθυνους για τον υψηλό Αθλητισμό, να πανηγυρίζουν, να αυτοθαυμάζονται και να αυτοσυγχαίρονται πως οι μετέχοντες στον κλασικό μαραθώνιο από 30 χιλιάδες γίνανε 35 κι ενώ ο πρώτος Έλληνας τερματίζει σε χρόνο κοντά στις 2 ώρες και 30′, όταν πριν πολλά χρόνια, διψήφιος αριθμός Ελλήνων μαραθωνοδρόμων πετύχαιναν χρόνους κάτω από 2 ώρες και 20′!

Κι αν αυτό γίνεται από άγνοια, φανερώνει πως είναι ακατάλληλοι για το ρόλο τους, αν όμως μας κοροϊδεύουν, σημαίνει ότι είναι επικίνδυνοι.

Και οι δύο περιπτώσεις φυσικά, δε με βοηθούν ιδιαίτερα ώστε να νοιώσω αισιόδοξος για το μέλλον των δρόμων αντοχής, και σίγουρα αποδεικνύεται πως μόνο τυχαία δεν είναι τα μέτρια ως κακά αποτελέσματα.

Φυσικά, αιτίες γι’ αυτή την κακή κατάσταση υπάρχουν κι άλλες, που πιθανόν ν’ αναφέρω μελλοντικά.

Διαβάστε περισσότερα στο kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button