ΑυτοδιοίκησηΔυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Χριστίνα Σταρακά για «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Μπορούμε το άλμα προς τα εμπρός, χωρίς όμως συνταγές του παρελθόντος»

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τα χρόνια αναπτυξιακά προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, επικεντρώνει η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, ενόψει του φετινού Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν», που διεξάγεται απο τις 10 το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου, στον πολυχώρο Emileon.

Όπως δηλώνει κ. Σταρακά, το έλλειμα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να καλυφθεί , προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον, πιο ελπιδοφόρο.


Το άλμα προς τα εμπρός μπορεί να γίνει «αλλά όχι με συνταγές του παρελθόντος, όχι με διχασμό και πόλωση, παρά με πολιτική που ενώνει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση της Χριστίνας Σταρακά:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) για την διοργάνωση του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022».

Η διοργάνωση ενός Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, μια αναγκαιότητα θα έλεγα, καθώς είμαστε στο στάδιο όπου προσπαθούμε να βρούμε πως θα αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας, από την στιγμή που όσα έγιναν μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια Περιφερειακή Ενότητα με μεγάλες και πολύμορφες αναπτυξιακές δυνατότητες. Παράλληλα, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά χρόνια αναπτυξιακά προβλήματα.

Αυτό το έλλειμμα πρέπει να το καλύψουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.
Μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός;

Ασφαλώς μπορούμε αλλά όχι με συνταγές του παρελθόντος, όχι με διχασμό και πόλωση, παρά με πολιτική που ενώνει.
Πεποίθησή μου είναι ότι η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έμφαση στις ενεργειακές κοινότητες , η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, η πιστοποίηση των προϊόντων αγροτικής παραγωγής και η ανάδειξη του θεματικού τουρισμού που επιτρέπει το ιδιαίτερο γεωφυσικό ανάγλυφο της περιοχής, θα δώσουν πνοή στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Η αναπτυξιακή δυναμική αυτού του συνόλου έργων και πρωτοβουλιών έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάκαμψη του τόπου, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής, μεγάλο ζητούμενο για εμάς.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι οι εργασίες του συνεδρίου να είναι εποικοδομητικές και τα συμπεράσματά του να αποτελέσουν τη μαγιά για την πρόοδο του τόπου μας.

Την έναρξη μιας δυναμικής πορείας που θα παρακολουθείται συστηματικά και θα καταγράφει μετρήσιμα αποτελέσματα.
Σας ευχαριστώ».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button