Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

«Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για την έλλειψη αίματος και τις υπομεταγγίσεις των Ατόμων με Θαλασσαιμία»

«Οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς που μεταγγίζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος».

Για μία ακόμη φορά και εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου λόγω θέρους και νέου κύματος πανδημίας τα άτομα με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) υπομεταγγίζονται εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια».

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων αναφέρει ακόμη σε ανακοίνωση:


«Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να υπάρξει επάρκεια αίματος στα Νοσοκομεία. Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και με τον κατάλληλο προγραμματισμό να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα τόσο ζωτικό για την υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, με δρεπανοκυτταρική νόσο αλλά και για κάθε πολίτη που χρειάζεται μετάγγιση.

Να δοθεί ένα τέλος στην ανασφάλεια, το φόβο και την αβεβαιότητα που επιφέρει η έλλειψη αίματος».

ΑΣΠΠΑΜΑ: «Απαράδεκτο οι ελλείψεις αίματος να παραμένουν ένα άλυτο πρόβλημα για την κοινωνία»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία για τις «ελλείψεις Αίματος- Υπομεταγγίσεις Θαλασσαιμικών ασθενών». Αναφέρει σε αυτή:

«Οι ελλείψεις αίματος αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντικό πρόβλημα για την κοινωνία μας.

Οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς που μεταγγίζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η κατάσταση με τον covid, το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών διοργανώνει έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες και καλεί όσους μπορούν ναι αιμοδότήσουν να προσέλθουν ώστε να διευκολύνουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button