Χωρίστηκαν οι δραπέτες-συνεχίζονται οι έρευνες

Νέα δεδομένα σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Θέρμο, μετά την αιματηρή συμπλοκή που έγινε νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης στην Κόνισκα, με δυο από τους δραπέτης των φυλακών των Τρικάλων να πέφτουν νεκροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές από τα ξημερώματα τελικά είχαν εντοπιστεί στην περιοχή δυο δραπέτες και όχι τέσσερις, γεγονός που σημαίνει πως οι Αλβανοί αποφάσισαν να χωριστούν και τελικά δυο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις στην Κόνισκα, ενώ είναι άγνωστο που έχουν πάει οι άλλοι τρεις και αν βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στους νεκρούς δεν είναι ο Μάριον Κόλα, αρχηγός της ομάδας και ο πλέον επικίνδυνος από τους δραπέτες.


Οι δυο Αλβανοί είχαν εγκλωβιστεί στην Κόνισκα από το πρωί όταν εντοπίστηκαν από θερμικές κάμερες και πριν ακόμη πέσει το σκοτάδι οι διωκτικές ειδικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιχειρήσουν. Οι δραπέτες, μόλις είδαν ότι  είχαν πλέον περικυκλωθεί, άνοιξαν αμέσως πυρ και οι ΕΚΑΜίτες τους εξουδετέρωσαν, σκοτώνοντας τους επί τόπου. Η ταυτότητα των δραστών έχει καταρχήν εξ’ όψεως επιβεβαιωθεί (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ) , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr έφεραν πάνω τους δυο πολεμικά τυφέκια Καλασνικοφ και ένα πιστόλι Τοκάρεφ.

Πληροφορίες για εύρεση χειροβομβίδων και μεγάλου χρηματικού ποσού, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες στην περιοχή για την ανεύρεση και των υπόλοιπων δραπετών συνεχίζονται αλλά δεν αποκλείεται η απόσταση μεταξύ τους να είναι μεγάλη και άλλοι τρεις να βρίσκονται στην ορεινή Ναυπακτία ή την Ευρυτανία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να συλλάβουμε ή να εξουδετερώσουμε και τους υπολοίπους. Είναι στοίχημα για εμάς αυτή η επιχείρηση και ζήτημα τιμής για την Αστυνομία.» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ. , που από την αρχή της επιχείρησης, πριν από 15 μέρες, βρίσκεται στα βουνά των τριών γειτονικών νομών στο κατόπι των δραπετών των φυλακών των Τρικάλων.

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress