Γεγονότα

Χωρίς προσωπικό το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμφιλοχίας

koi-kafkaΔραματική κατάσταση στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. από την έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.
Το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας έχει ενσωματωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2013 στον Οργανισμό του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας (το οποίο περιλαμβάνει πλέον το Νοσοκομείο Αγρινίου και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου), με την ονομασία ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Αγρινίου, ως ξεχωριστό Τμήμα του Νοσοκομείου. Με την ρύθμιση αυτή έχει εξασφαλιστεί η Οντότητα του Κέντρου (καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες σχετικά με την κατάργησή του ως ΝΠΔΔ, πώληση ή και ιδιωτικοποίησή του. Επιπλέον κατοχυρώθηκαν και εξασφαλίσθηκαν έτσι οι οργανικές θέσεις των μόνιμων εργαζόμενων του Κέντρου στο Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.
Στα επιπλέον θετικά της παραπάνω αλλαγής είναι και η σχετικά ομαλή χρηματοδότηση του Κέντρου από το Νοσοκομείο: Λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, αναλώσιμα υλικά, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εξόφληση προμηθευτών κοκ) τακτοποιούνται σχετικά ομαλά και μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν αποφευχθεί «τραγελαφικά» φαινόμενα όπως π.χ. διακοπής υδροδότησης, του παρελθόντος.
Σοβαρά προβλήματα που αφορούν και τη βιωσιμότητα του Κέντρου, είναι επάνδρωση του με εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, παρότι υπήρχε ικανοποιητική και για αρκετά χρονικά διαστήματα πλήρης επάνδρωση του Κέντρου με Επιστημονικό Προσωπικό με προσωρινές σχέσεις εργασίας (Αποσπάσεις, Επικουρικό Προσωπικό και Συμβασιούχους Έργου) δεν εξασφαλίστηκε η πρόσληψη Μόνιμου Εξειδικευμένου Προσωπικού σε Οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα, στην Ελλάδα του 2013, με τα Μνημόνια και τον σχεδόν πλήρη περιορισμό των προσλήψεων, ακόμα και Επικουρικού προσωπικού, πολύ λίγα πράγματα να είναι πλέον εφικτά να γίνουν.
Σε αυτή τη φάση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των Υπηρεσιών Αποκατάστασης του Κέντρου (Εξωτερικά Ιατρεία και Ξενώνας Φιλοξενίας) δεν χρειάζονται περισσότερες από πέντε με έξη επιπλέον προσλήψεις Επιστημονικού Προσωπικού, σε συνδυασμό με τις παρατάσεις των αποσπάσεων των ήδη υπηρετούντων στο Κέντρο αποσπασμένων από άλλα Νοσοκομεία.
Η πιθανότητα συνένωσης του Κέντρου με το ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Αγρινίου και η μεταφορά τους στο Νέο Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, παρότι δεν έχει τεθεί επίσημα ούτε καν ως ενδεχόμενο, δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν όχι για το άμεσο μέλλον, τουλάχιστον για το απώτερο (βάθος δύο-τριών ετών).
e-maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button