Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Χωρίς νερό η κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του Μύτικα-τι ενέργειες απαιτούνται

Χθες Πέμπτη το βράδυ στις 3 η ώρα, υπήρχε ξαφνική διακοπή νερού στον Μύτικα.

Η δεξαμενή του Μύτικα και πάλι αδειανή, χωρίς να υπάρχει κάποια βλάβη. Πέρασε όλο το καλοκαίρι και με το νερό δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα διακοπών στον Μύτικα, ούτε και στην Κανδήλα, αλλά ούτε και το συνηθισμένο φαινόμενο της πτώσης της πίεσης των προηγουμένων χρόνων.

Το πρόβλημα δημιουργείται , σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress , διότι αυτή την περίοδο είναι πεσμένες πολύ οι δύο γεωτρήσεις στα Σαμάρια και το νερό δεν επαρκεί και για Κανδήλα και για Μύτικα. Χρειάζεται να μπαίνουν κάποιες ώρες στο δίκτυο και οι μη νόμιμες ως τώρα γεωτρήσεις της άνω Κανδήλας.

Το καλοκαίρι οι γεωτρήσεις ήταν εντός και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Άρα απαιτείται άμεση νομιμοποίηση των γεωτρήσεων της άνω Κανδήλας, ακόμα και προσωρινά με διαταγή της διεύθυνσης υδάτων της Περιφέρειας, λόγω του κινδύνου του Covid 19 και εμπλουτισμός παράδειγμα βραδυνές ώρες των δεξαμενών Κανδήλας και Μύτικα αυτούς τους δύο μήνες που οι γεωτρήσεις στα Σαμάρια θα είναι πεσμένες, μέχρι να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις και τροφοδοτηθούν τα υπόγεια νερά.

Αν δεν γίνουν αυτά, κατά περίπτωση Κανδήλα και Μύτικας, κάθε μέρα θα μένουν από νερό τους δύο αυτούς μήνες που οι γεωτρήσεις στα Σαμάρια είναι πολύ κάτω.

“Εξυπακούεται ότι σε περιουσία του Δήμου, δεξαμενές, αντλίες, γεωτρήσεις, δίκτυα κλπ, κανένας δεν μπορεί να βάζει χέρι πλην του Δήμου Ξηρομέρου.
Πληροφορούμαστε από τηλέφωνα που κάναμε, ότι η δεξαμενή του Μύτικα αυτή την στιγμή τροφοδοτείται με νερό και η ύδρευση από τις 4 έχει επανέλθει”, καταλήγει η σχετική ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button