ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Χωρίς γραφείο στη Βουλή ο Κασσελάκης-Μόνο με ειδική άδεια μπορεί να πηγαίνει, οι λύσεις που εξετάζονται

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει γραφείο στη Βουλή, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής και είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Μάλιστα για να μπορέσει να πάει στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη σημερινή με τον Σωκράτη Φάμελλο, έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αιτηθεί στη Βουλή για να του δώσει ειδική άδεια.


Ποιοι δικαιούνται γραφείο στη Βουλή -Τι αναφέρει ο κανονισμός

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπεται να παραχωρείται ένα γραφείο στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στον Σωκράτη Φάμελλο και ένα δεύτερο στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι πρώην πρωθυπουργός.
Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη δεν προβλέπεται να του δοθεί όσο είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Πώς θα μπορέσει να παραχωρηθεί στον Κασσελάκη γραφείο στη Βουλή

Ωστόσο σημειώνεται πως με δύο τρόπους θα μπορούσε να έχει γραφείο στο Κοινοβούλιο ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρώτος είναι να παραιτηθεί ένας εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών επικρατείας του κόμματος (Οθωνας Ηλιόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ελενα Ακρίτα), στη συνέχεια να αρνηθούν οι επόμενοι 5 επιλαχόντες να ορκιστούν βουλευτές και στη συνέχεια να ορκιστεί ο κ.Κασσελάκης. Ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γιατί δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο δεύτερος τρόπος για να μπορέσει να έχει γραφείο στη Βουλή ο κ.Κασσελάκης είναι να του το παραχωρήσει ο κ.Φάμελλος και ουσιαστικά η Βουλή να κάνει τα στραβά μάτια. Μάλιστα κάποιοι φέρνουν το παράδειγμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ομως για να μπορέσει να έχει γραφείο στη Βουλή πήρε αυτό του τότε προέδρου της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνη. Ωστόσο η διαφορά με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής και μπορούσε να πηγαίνει όποτε το επιθυμούσε στη Βουλή, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκλεγμένος και για να μπορέσει να μπει στο Κοινοβούλιο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει κάθε φορά ειδική άδεια.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button