Χωρίς διαβεβαιώσεις για διατήρηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Φωτογραφίες από τη συνάντηση με την του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τους Δημάρχους Ξηρομέρου και Ναυπακτίας και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κοινοποίησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα.


Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος εκεί «διατρανώσαμε το δίκαιο αίτημά μας να παραμείνει ο δικαστικός χάρτης του Νομού μας ως έχει και το Μεσολόγγι μας να διατηρήσει το Πρωτοδικείο του χωρίς καμία περαιτέρω υποβάθμιση».

Έγραψε ακόμη: «Δεν σταματάμε εδώ. Οφείλουμε όλοι μας, σύσσωμοι, ενωμένοι αλλά κυρίως συντονισμένοι, δημότες και ετεροδημότες, σύλλογοι και φορείς, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο».

Σε ανώτατο κλιμάκιο θα συζητηθούν τα αιτήματα των δυο περιφερειών που δεν συμφωνούν με τον δικαστικό χάρτη δηλαδή Μεσολογγίου – Αγρινίου και Θήβας – Λειβαδιάς.

Τα επιχειρήματα του Μεσολογγίου κατατέθηκαν για μια ακόμη φορά με όλες τις λεπτομέρειες που τεκμηριώνουν το αίτημα για διατήρηση του δικαστικού χάρτη ως έχει στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή των δύο Πρωτοδικείων και του Εφετείου. Βέβαια η πλευρά του Μεσολογγίου υπεραμύνεται του δικού της Πρωτοδικείου πρωτίστως και αυτό αναφέρθηκε τόσο στον υπουργό όσο και στον υφυπουργό.

Σύμφωνα με την ΑΙΧΜΗ το κλίμα ήταν θετικό όμως δεν δόθηκε καμία διαβεβαίωση οπότε ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, όπως επισήμανε και ο κ. Παΐσιος.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Σπύρος Διαμαντόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης