Γεγονότα

Χιόνια σε όλη την Αιτωλ/νια: με αλυσίδες τα οχήματα από Νερομάνα ως Ευρυτανία, με δυσκολία η κίνηση στη Ναύπακτο

koi-lefkada-xionia

Η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα ξημέρωσε στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ στις περισσότερες περιοχές του νομού η χιονόπτωση είναι έντονη από νωρίς το πρωί. Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος  της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Τέγας, από τα 300 μέτρα υψόμετρο, παρατηρείται χιονόπτωση.

Στον δήμο Αγρινίου, έντονη είναι η χιονόπτωση από τη Νερομάνα μέχρι τα σύνορα με την Ευρυτανία, όπου σε όλη τη διαδρομή η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας δουλεύουν ασταμάτητα απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι για να μην αποκλειστεί ο δρόμος, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί σε κάθε περιοχή του νομού.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση και τον δήμο Ναυπακτία, όπου δεν υπάρχει περιοχή που δεν το έχει στρώσει…

Στην πόλη της Ναυπάκτου μάλιστα το χιόνι έχει φτάσει τους 15 πόντους, ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. και του δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και ετοιμότητα, ιδιαίτερα στα ορεινά του δήμου, όπου υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού περιοχών. Μέχρι στιγμής οι δρόμοι σε ολόκληρο το Ορεινό Δίκτυο της Ναυπάκτου παραμένουν ανοιχτοί, όπως εξηγεί ο κ. Τέγας.

Το πρωί υπήρξε προσωρινή διακοπή στον δρόμο από Άγιο Βλάσση μέχρι τη λίμνη Κρεμαστών, έγινε όμως ρίψη άλατος για την αντιμετώπιση του παγετού στον δρόμο και η κίνηση των οχημάτων γίνεται και εκεί κανονικά , πάντα όμως με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις και στον Ορεινό Βάλτου, στο  Μοναστηράκι Βόνιτσας, Κατούνα κλπ, όπου συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τέγα, η πιθανότητα χιονόπτωσης στην πόλη του Αγρινίου, όσο η ώρα περνά, μειώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button