Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Χελιδόνα Ευρυτανίας: Θα εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο για την κεραία

Διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο, ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση κεραίας – πυλώνα, μέσα στο χωριό τους δηλώνουν οι κάτοικοι -μόνιμοι και ετεροδημότες- του χωριού Χελιδόνα στην Ευρυτανία.

Να θυμίσουμε πως οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για αυθαιρεσία διαφόρων φορέων στην εξπρές αδειοδότηση για την εγκατάσταση κεραίας ενώ η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού έχουν προβεί σε όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα για την αποτροπή της ολοκλήρωσης του έργου.

Η εγκατάσταση της κεραίας, όπως καταγγέλλουν, είναι 35 μέτρων και εφάπτεται με το χωριό, καθώς απέχει μόλις 90 μέτρα από το πρώτο σπίτι. Κατηγορούν τους υπεύθυνους για διαδικασίες εξπρές, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.

Όπως είναι γνωστό, λόγω του μεγάλου υψομέτρου, η Ευρυτανία προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πολύ περισσότερο των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες. Μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει τη φυσιογνωμία της περιοχής και πολλοί υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση τέτοιων υποδομών θα επιφέρει ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες.

Η Χελιδόνα Ευρυτανίας και το σύνολο των χωριών αποτελούν μέρη με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και ομορφιά. Το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο είναι αυτό της ήπιας ανάπτυξης μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με σαφή αναφορά στον πρωτογενή τομέα και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close