sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Χειροτερεύει καθημερινά η εικόνα σε καθαριότητα και πράσινο σε περιοχές του Αγρινίου

Εν αναμονή ανάληψης των καθηκόντων των συμβασιούχων

Εικόνες, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκατάλειψης, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε διάφορές περιοχές του Αγρινίου, σε κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, περιπάτου κλπ, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν και οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

Περιοχές που το τελευταίο διάστημα προτιμούνται για περίπατο, έχουν παντού διάσπαρτα σκουπίδια, για παράδειγμα το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, η περιμετρική, ο δρόμος προς τον Αγιο Ιωάννη Ρηγανα κ.α.

Οι άδειες ειδικού σκοπού έχουν αποψιλώσει κρίσιμες υπηρεσίες, όπως το πράσινο και η καθαριότητα και βάρος δίνεται κατά κύριο λόγο στο κέντρο της πόλης, αν και εξαιτίας του πολυήμερου κλεισίματος των καταστημάτων ο όγκος των σκουπιδιών έχει μειωθεί κατά πολύ. Το προσωπικό όμως είναι ελάχιστο, αφού για παράδειγμα στο πράσινο είναι καθημερινά διαθέσιμα μόλις τρία άτομα.

Το θέμα με τις άδεις ειδικού σκοπού στον δήμο Αγρινίου, έχει προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών ,αφού όπως έχει αποκαλύψει το agriniopress.gr από τις 27 Μαρτίου, την έχουν λάβει όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι που είναι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενο νόσημα ή όχι!

Σαν να μην φτάνουν αυτά, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ασυνείδητου που πέτα διαρκώς χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και που προχθές, υποχρεώθηκε να το περισυλλέξει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Γκούντας, μετά από νέες καταγγελίες (φωτο).

Πολλά σκουπίδια και εντός του δημοτικού πάρκου, που όπως φαίνεται η απαγόρευση του δήμου Αγρινίου, πάει περίπατο…(φωτο).

Στο πράσινο, πολλοί κοινόχρηστοι χώροι και έχουν γεμίσει χόρτα και σκουπίδια, όπως η πλατεία Μπολωνίας (φωτο) και πολλοί ακόμη που δεν συντηρούνται, δεν ποτίζονται κλπ.

Όπως είναι γνωστό, σε έκτακτες προσλήψεις συμβασιούχων με τετράμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρούν οι δήμοι σε όλη τη χώρα.

Πλέον, βρισκόμαστε στο στάδιο της υποβολής των αιτήσεων οι οποίες θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 28 Απριλίου.

Ο δήμος Αγρινίου σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει και σε επιπλέον επτά τετράμηνες προσλήψεις για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, σε καθαριότητα και συντήρηση πρασίνου.

Ακολουθούν οι σχετικές εικόνες:

Υγειονομικό υλικό στην Αγία Βαρβάρα
Σκουπίδια στο δημοτικό πάρκο

“Ζούγκλα” η πλατεία Μπολωνίας στην οδό Μακρή

3 Σχόλια

  1. Χριστός Ανέστη!!!! Έλεος πια!!!! Γεμίσαμε σκουπίδια γιατί μια ζωή θα είμαστε ίδιοι!!! καθαρίζω μόνη μου την γειτονιά μου και αν ο καθένας μάζευε τα σκουπίδια του τίποτα δεν θα υπήρχε στον δρόμο!!!το 3μερο με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην ρηγανα γινόταν πανηγύρι!!!Ζω τόσα χρόνια εδώ δεν ήξερα ότι έχουμε τόσους αθλητές στην πόλη μας!!! Η αστυνομία έκανε βόλτες επάνω κάτω και τα γεροντια που δεν εννοούν να βάλουν μυαλό περπατούσαν κάνα 2ωρο !!!!κλειστηκαμε όλοι μέσα για αυτούς και αυτοί κάθονται στα παγκάκια όλη μέρα και πάνε κάθε μέρα στην τράπεζα!!!!! ότι νά ναι!!!

  2. Το Αγρίνιο δεν παίρνει πάγια?νομίζουμε την μεγαλύτερη!!!όπως και εμείς στα χωριά βάζουμε μεροκαματα…έτσι να βάλει και η πρόεδρος του Αγρινίου τώρα που είναι ανάγκη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button