ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Χάσμα» στην διαχείριση των νοσηλειών covid από τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Προβληματισμός επικρατεί για την διαχείριση των περιστατικών covid που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αγρινίου από το Μεσολόγγι, σε υγειονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να γίνονται εισαγωγές ασθενών ακόμη και με την παρέμβαση του ΥΠΕάρχη Γιάννη Καρβέλη.

Ακόμη, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για την καλύτερη κατανομή των ασθενών, προγραμματίστηκε και σύσκεψη των Επιτροπών ευθύνης των κλινικών για τους ασθενείς με κορωνοϊό των δύο Νοσοκομείων, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ καθώς εκείνη του Μεσολογγίου δεν εμφανίστηκε καν…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ουσιαστικά με αυτήν την τακτική, επιχειρεί να “παρακάμψει” τον προϊστάμενο του Αν. Τσώλη και σε απευθείας επαφή με την 6η ΥΠΕ να κάνει διαχείριση των περιπτώσεων Covid που χρήζουν νοσηλείας.

Θυμίζουμε πως σε ότι αφορά τις νοσηλείες στο νοσοκομείο Αγρινίου, υπήρξε μία ραγδαία αύξηση που οφείλεται, κυρίως, σε εισαγωγές ασθενών από Μεσολόγγι και Αμφιλοχία. Χθες βράδυ στην κλινική Covid του Αγρινίου, νοσηλεύονταν 16 ασθενείς.

Για να μην υπάρξει μελλοντικά ασφυκτική πίεση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εφικτό να βρεθεί μία λύση ώστε να αυξηθούν οι εννέα κλίνες covid του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ακόμη, η 6η ΥΠΕ λόγω και της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, ζήτησε ενημέρωση και από το νοσοκομείο Αγρινίου για τον αριθμό των κλινών που μπορεί να διαθέσει σε περίπτωση αυξημένης επιτήρησης.

Παράλληλα, σήμερα ο ΕΟΔΥ κατένειμε 42 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button