Δυτική Ελλάδα

"Χάσαμε" στο νήμα το Συνέδριο των Σαρακατσαναίων

Με δυο ψήφους διάφορα η Αιτωλοακαρνανία έχασε την οργάνωση του 24ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.Ο Σύλλογος των Σαρακατσαναίων  Βάλτου – Ξηρομέρου και Ν. Ευρυτανίας, κατέθεσε πλήρη φάκελο

Το 23ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων (ΠΟΣΣ), το τριήμερο 29-30-31 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο Ιδρυμα» στη Λάρισα.
Διοργανώθηκε από το Σύλλογο Σαρακατσάνων, Λάρισας, των ΠΟΣΣ και υποστηρίχθηκε από τοπικούς φορείς, Δήμο, Π.Ε. Λάρισας και Περιφέρεια.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν και συμμετείχαν,  το Δ.Σ. της ΠΟΣΣ με τον πρόεδρο κο Μουτσιάνο Γεώργιο και αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Υπήρχε καλή και μεγάλη θεματολογία και οι εργασίες στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία.
Συμμετείχε και ο Σύλλογος «Σαρακατσαναίων Βάλτου -Ξηρομέρου – Ν. Ευρυτανίας» που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Κουτσουπιά, τον Αντ/δο κ. Κων/νο Αλεξάκη, τη γραμματέα κα Αικατερίνη Φουρλάνη  και τα μέλη κ.κ. Χρ. Κουτρουμάνο, Απ. Καραγκούνη, Επ.  Χαρδαλιά  και Στ. Στούπα , που με τις  τοποθέτησεις τους συγκίνησαν το κοινό.

Επίσης διεκδίκησαν το 24ο Συνέδριο της ΠΟΣΣ να γίνει στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσιάζοντας πλήρη φάκελο, με τις συνηγορίες όλων των αρχών του Νομού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες και δημόσια ευχαριστούν.
Οι άλλες υποψηφιότητες ήταν απο την Φθιώτιδα (Λαμία) και το Κιλκίς. Τελικά το 24ο Συνέδριο των Σαρακατσάνων θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button