Μουσική

Χάρτης της Ελληνικής μουσικής από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

mathitiko-festival-psifiakis-dimiourgias-afisa

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Μ.Φ.Ψ.Δ.) στην πόλη του Αγρινίου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Το Μ.Φ.Ψ.Δ. είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση σε 13 πόλεις της Ελλάδας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Μαθητές και καθηγητές από πολλά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασαν τις μοναδικές και ευρηματικές δημιουργίες τους με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε ενεργά στο 8ο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας την δική του ψηφιακή δημιουργία. Μαθητές του τμήματος Οργανολογίας Παραδοσιακών Οργάνων της Α΄ Λυκείου δημιούργησαν έναν Ψηφιακό Μουσικό Χάρτη της Ελληνικής Μουσικής από τα παράλια της Μικρά Ασίας, τη Σμύρνη, τον Πόντο, την Θράκη και την Μακεδονία έως τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Ο χάρτης αυτός δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα scribblemaps και είναι μια εικόνα ενός χάρτη των περιοχών που αναφέρουμε παραπάνω. Παρατίθεται το λινκ προς προβολή:

https://www.scribblemaps.com/maps/view/%CE%A7%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82/KWNSTANTINA

Μετακινώντας το ποντίκι από περιοχή σε περιοχή μπορείτε να δείτε το όργανο αναφοράς της περιοχής, λίγα λόγια για το όργανο αυτό, καθώς και ένα βίντεο που παίζει κάποιος οργανοπαίχτης. Αποτελεί ένα μουσικό παράδειγμα που χαρακτηρίζει το ύφος της περιοχής καθώς επίσης και κάποιες σημαντικές πληροφορίες για το όργανο.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Η παρουσίαση δημιουργήθηκε από την μαθήτρια Κωνσταντίνα Καψάλη με την βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, κ. Δημήτρη Σαλταούρα. Παρατίθεται λινκ προς προβολή:

http://gymmousa.mysch.gr/index.php/login/2012-11-15-18-00-50/2012-11-15-18-03-13/823-8

Ο Ψηφιακός Μουσικός Χάρτης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Μαθήματος της Οργανολογίας με την συμμετοχή μαθητών της Α΄ Λυκείου που παρακολούθησαν την Οργανολογία Παραδοσιακών Οργάνων με υπεύθυνη την καθηγήτρια λαούτου, κυρία Αγαθή Πάνκου, όπως και τον καθηγητή πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, κ. Δημήτρη Σαλταούρα.

“Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους και το αποτέλεσμα της εργασίας τους” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button