ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Χαρδαλιάς: «Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας και χωρίς κάλαντα»

Για διαφορετικά Χριστούγεννα όπως ήταν και το Πάσχα μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση των μέτρων..

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας για το τι θα ισχύσει τις ημέρες των γιορτών τόνισε τα εξής: «Οπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς».


Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα τα Χριστούγεννα τότε θα γίνουν πιο αυστηρά την Πρωτοχρονιά.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Η επιδημία στην Ευρώπη παραμένει σταθερή και ο ρυθμός διαγνώσεων υποχωρεί σταδιακά. Στην Ελλάδα μειώνεται η πίεση αλλά στις ΜΕΘ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμμένη. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παραμένεις τρεις φορές υψηλότερο από την Αττική. Μεγάλη πίεση έρχεται και η Δυτική Αττική και η Κοζάνη. Η επιδημία απομακλικώνεται δύσκολα και αργά.

Για αυτό και δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια θα πρέπει να είναι η ίδια για να δημιουργηθεί η κοινωνική φούσκα. Το νέο στέλεχος φαίνεται ότι έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα. Δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button