Δυτική Ελλάδα

Χάνεται η παραλιακή οδός του Ρίου – Τραγική η κατάσταση (φωτο & video)

paraliaki-riou

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η παραλιακή οδός του Ρίου από την οδό Χοιδά μέχρι και την Συρογιάννη. Το οδόστρωμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν έχει υποστεί μεγάλες διαβρώσεις από την θάλασσα με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο thebest.gr δηλώνουν αγανακτισμένοι και επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στη δημοτική Αρχή της Πάτρας όσο και στην Κτηματική Υπηρεσία που ρίχνουν η μια την ευθύνη στην άλλη για το φαινόμενο. Από το Δήμο υποστηρίζουν ότι η Κτηματική δεν τους επιτρέπει να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις κι έτσι αναγκάζονται να παίζουν «κρυφτούλι» για να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Όμως όπως και να χουν τα πράγματα, λένε οι συμπολίτες, που ταλαιπωρούνται καθημερινά στην Ποσειδώνος, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει. Το αποτέλεσμα είναι η παραλία να διαβρώνεται κάθε χειμώνα όλο και περισσότερο, η θάλασσα να ανεβαίνει προς τα σπίτια και φυσικά το οδόστρωμα να εξαφανίζεται.

Ειδικά ενόψει καλοκαιριού τα προβλήματα αναμένεται να γιγαντωθούν καθώς στην παραλιακή του Ρίου η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα τόσο τη νύχτα λόγω των μπαρ που λειτουργούν εκεί όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για μπάνιο.

Είναι προφανές ότι στην περιοχή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τα όποια επιφανειακά «πασαλείμματα» και να γίνει δουλειά ουσίας μετά από εξειδικευμένη μελέτη.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button