ΕξελίξειςΠολιτική

Χαιρετίζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και δίνουν "πίστωση χρόνου" για τους απλήρωτους στην Υγεία

koi-esyntagografisiΑνακοίνωση του Τμήματος Υγείας μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις για την πληρωμή  εφημεριών – πρόσθετων αμείβων ιατρών και λοιπού προσωπικού ΕΣΥ.

“Το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και επικροτεί τα μέτρα για την υγεία που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα μέτρα αυτά είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανάταξης της διάλυσης που επέφεραν στο δημόσιο σύστημα υγείας οι μνημονιακές πολιτικές για 5 χρόνια.

Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων

·        κατάργηση του 5ευρου που το υγειονομικό κίνημα έδωσε αγώνες για την εξάλειψή του.

·        4500 χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και 200 στο ΕΚΑΒ για να μείνει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας όταν το προηγούμενο διάστημα των μνημονίων δεν έγινε καμία πρόσληψη κι είχαμε χιλιάδες αποχωρήσεις.

·        500 άμεσες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν οι κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές,  λόγω έλλειψης προσωπικού και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές στην κοινωνία.

 

·         δέσμευση ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει ακάλυπτο χρηματοδοτικά αλλά θα επιχορηγηθεί από τα αποθεματικά του κρατικού προϋπολογισμού.

Το Τμήμα Υγείας αγωνίζεται για  τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας  υψηλού επιπέδου που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαίρετα τους μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της χώρας μας και θα στηρίζεται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το αίτημα αυτό θα το διακηρύττουμε συνέχεια ως στόχο προς τον οποίο θα κατευθύνονται οι ενέργειες μας.

Έχουμε την υπομονή να περιμένουμε και τη γνώση  ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν την κατάληξη της προσπάθειας αλλά το ξεκίνημα.  Μία αρχή μέσα σε μία περίοδο που καταβάλλεται προσπάθεια η χώρα να σταθεί στα πόδια της απέναντι όχι μόνο στην πρωτοφανή κρίση αλλά και στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από παντού όπου υπάρχουν κατεστημένα συμφέροντα.

Το Τμήμα Υγείας θα στηρίξει κάθε θετική ενέργεια της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας και παράλληλα θα ασκήσει κάθε κριτική  και θα εναντιωθεί σε πράξεις που τυχόν δεν είναι στην κατεύθυνση των οραμάτων της αριστεράς. Τα μέλη του θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού μας και των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας και των ασθενών.

 Στο θέμα των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών και των  πρόσθετων αμοιβών του υπόλοιπου προσωπικού δίνουμε απλά μικρή πίστωση χρόνου στην έγκαιρη πληρωμή τους κατανοώντας τις συνθήκες και όχι απεμπολώντας δικαιώματα.

Κριτικά στεκόμαστε και απέναντι σε άλλες  δυνάμεις που στις ανάλογες πάγιες καταστάσεις στη διάρκεια της κρίσης καμιά αντίδραση δεν είχαν και απαιτούν να διορθωθούν πάγιες δυσλειτουργίες του συστήματος σε μόλις δύο μήνες από την ανάληψη της κυβέρνησης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button