Δυτική Ελλάδα

Car free day…με επιτυχία στη Ναύπακτο (φωτο)

koi-carfreeday-nafp1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στη Ναύπακτο με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Μα προσπάθεια δεκάδων πολιτών όχι μόνο από την Ναύπακτο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

koi-carfreeday-nafp2 Με κεφαλή, για 3η συνεχή χρονιά, της ποδηλατικής εξόρμησης «Ρίο – Αντίρριο – Ναύπακτος» τους “Ανεξάντλητους ποδηλάτες Διακοπτού” και  συμμετέχοντες τους ποδηλάτες από την “Κίνηση Νέου Ερινέου”, τους ποδηλάτες Πάτρας “Πιάνω τη ζωή απ’το τιμόνι”  και τους Ποδηλάτες Ναυπάκτου, Ρίου, Αιγιαλείας και άλλων περιοχών, η ποδηλατοπομπή ξεκίνησε στις 10.45 από την ανατολική προβλήτα Ρίου και δια μέσου της Γέφυρας όπου με τη συνοδεία της τροχαίας Ναυπάκτου κατέληξε στη Ναύπακτο  όπου και  ενώθηκε με ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» για μια συμμετοχική δράση.

koi-carfreeday-nafp3Με τη συνδρομή της τροχαίας Ναυπάκτου, της ομάδας ΔΙΑΣ και του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής , τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την σημαντική παρουσία τους, όλοι μαζί  έκαναν το γύρο της πόλης, μεταφέροντας το μήνυμα για ομαδικότητα και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Οι επισκέπτες ποδηλάτες είχαν τον χρόνο έως τις 16:30 , να ξεκουραστούν στη Ναύπακτο, καθώς και να την γνωρίσουν, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Αχαΐα με συνοδεία της Τροχαίας.

koi-carfreeday-nafp4Ξεχωριστό παρών έδωσε και ο ιππικός όμιλος Ναυπακτίας Δωρίδας με την παρουσία άμαξας με άλογο.

Έστω λοιπόν και για μια ημέρα καταφέραμε να συναντηθούμε για ένα κοινό στόχο.

Ευχόμαστε το μήνυμα της ημέρας να πέρασε στην τοπική κοινωνία η οποία καλείται να ανταποκριθεί ανάλογα.

koi-carfreeday-nafp5Και λίγα λόγια για την ιστορία…

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.

Στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 1.500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

.  Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου  οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button