Brunch στο σπίτι: Το κόλπο με το σουρωτήρι για «επαγγελματικά» αυγά ποσέ
Για να μην καταλήξετε πάλι με «αυγόσουπα», ακολουθήστε αυτό το κόλπο για αυγά ποσέ
Γιατί αυγά ποσέ αντί για ένα τραγανό τηγανητό, ή ένα υγιεινό βραστό αυγό; Γιατί με αυτή την τεχνική, το αυγό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο.
Αφράτο ασπράδι, μελάτος κρόκος, και μηδενικό λάδι για το πιο ανάλαφρο και γευστικό αποτέλεσμα σε μόλις δευτερόλεπτα. Έλα όμως που η εκτέλεση είναι περιβόητη για τη δυσκολία της, σύμφωνα με το Women’s Health UK.
Ένα «κλικ» πιο χαμηλή η θερμοκρασία του νερού; Το αυγό μετατρέπεται σε έναν άμορφο χυλό. Έκανες λάθος στο ανακάτεμα; Το ασπράδι σπάει, ο κρόκος χύνεται και το αποτέλεσμα είναι μία νερουλή χλαπάτσα. Εκτός βέβαια, αν γνωρίζεις το κόλπο με το σουρωτήρι.
@mumonmuddylanelike changed forever eh? thank me with a follow
Το κόλπο με το σουρωτήρι για αυγά ποσέ
Είναι πολύ εύκολο. Το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής είναι να προστατευτεί η ευαίσθητη μεμβράνη που σχηματίζει το ασπράδι, για να μην τρέξει ο κρόκος.
Όταν το νερό στην κατσαρόλα πάρει βράσει και κοχλάζει ήπια αλλά σταθερά, στερεώστε στο χείλος ένα μεγάλο σουρωτήρι, έτσι ώστε να βυθίζεται μέρος του στο νερό.
Και πολύ απλά, σπάστε το αυγό μέσα στο σουρωτήρι. Θα το κρατήσει στη θέση του όσο το ασπράδι σφίγγει, και αρκετά ακίνητο για να μην έχετε υδραυλικά θέματα.
Όταν το αυγό είναι έτοιμο, προσεκτικά αναποδογυρίστε το σουρωτήρι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί, και μέσα σε δευτερόλεπτα έχετε αυγά ποσέ άξια του καλύτερου brunch.