Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Λειτουργικά κενά στα ΕΠΑΛ καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

“Βρισκόμαστε στα τέλη του Νοέμβρη και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή της «κανονικότητας» στα σχολεία του Νομού, δυστυχώς, τα κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ παραμένουν” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει τα εξής:

“Καταγγελία της Β´ Ε.Λ.Μ.Ε. για λειτουργικά κενά

Βρισκόμαστε στα τέλη του Νοέμβρη και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή της «κανονικότητας» στα σχολεία του Νομού, δυστυχώς, τα κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ παραμένουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες διδακτικές ώρες και οι μαθητές των σχολείων αυτών να μην διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμη 29 κενά Γενικής Παιδείας, καθώς και κενά στην Παράλληλη Στήριξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΠΑΛ Βόνιτσας όπου εκτός των άλλων κενών λείπουν 3 καθηγητές για πλήρες ωράριο (για 25 ώρες) των βασικών ειδικοτήτων Γ’ τάξης.

Τέλος, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη 424 αδίδακτες ώρες σε μουσικά μαθήματα και όργανα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, κάτι που είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που αφήνουν τα σχολεία με σοβαρές ελλείψεις τρείς μήνες μετά την έναρξη του Σχολικού Έτους και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία του Νομού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button